Vernieuwde acne behandeling bij Helon

Acne is één van de meest voorkomende en bekende huidaandoeningen. Misschien heeft u het momenteel zelf, het in het verleden gehad, of kent u iemand die met dit huidprobleem kampt. Ook bij ons in de kliniek zien en behandelen wij dagelijks mensen met acne. Gelukkig hebben wij tot op heden al heel veel mensen kunnen helpen een goed resultaat te bereiken. Toch blijven we ook altijd kijken naar nieuwe manieren om nog betere zorg te kunnen leveren. De afgelopen periode hebben we dus enkele van onze werkwijzen tegen het licht gehouden. “Wat is ons behandeldoel en is er een mogelijkheid dit doel sneller, beter of efficiënter te bereiken?”. Voor onze visie op acnebehandelingen heeft dit geresulteerd in een vernieuwde en verbeterde behandelmethode. Graag wil ik u middels deze blog uitleg geven over deze nieuwe aanpak.

 

ZO Skin Health

Bij de behandeling van acne, acne-littekens, acne-gerelateerde klachten en rosacea zullen wij in de praktijk uitsluitend gaan werken met de producten van ZO Skin Health. Dit merk huidverbeterende producten heeft zich door de jaren heen bewezen als een betrouwbare partner in de strijd tegen vele huidproblemen. Door het dagelijks volgen van een op maat gemaakt protocol voor thuis wordt de huid sterker, egaler en gezonder. De fantastische resultaten die hiermee behaald zijn hebt u misschien wel kunnen zien op de vele voor- en na foto’s die wekelijks op onze social mediakanalen voorbijkomen.

Door ook tijdens de behandelingen uitsluitend met deze producten te gaan werken, kunnen wij onze werkwijze optimaliseren, de behandelresultaten verbeteren en genezing van de huid na een behandeling versnellen. De huidtherapeut overlegt met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Deze keuze wordt meestal grotendeels gebaseerd op de ernst van uw acne of acne gerelateerde klachten en het aantal onzuiverheden.

 

Nieuwe indeling

De nieuwe praktijkbehandelingen zijn als volgt ingedeeld:

 

Naam

Indicaties

Aantal behandelingen

Duur

Prijs

Acne behandeling Basis

Milde acne

Milde rosacea

Gemiddeld 4-6

30 minuten

€55

Acne behandeling Aanvullend

Matige tot ernstige acne

Matige tot ernstige rosacea

 Gemiddeld 6-8

45 minuten

€75

Acne behandeling Peel

Matige tot ernstige acne met veel ontstekingen en hoge talgproductie

Restacne met vlekjes en/of littekentjes

Gemiddeld 6-8

30 minuten

€70

€81

€99*

* De kosten van de peelings zijn afhankelijk van de intensiteit (mild/medium/intensief).

 

Acne behandeling Basis & Aanvullend

De ‘Acne behandeling Basis’ en ‘Acne behandeling Aanvullend’ bestaan beiden uit een dieptereiniging. Dit houdt in dat de huid grondig gereinigd wordt waarna onzuiverheden als mee-eters, puistjes en andere oneffenheden verwijderd worden. De basisbehandeling is korter en daardoor geschikt voor mensen met milde klachten. De aanvullende behandeling duurt langer en eindigt met een diep reinigend masker en is hierdoor geschikt voor mensen met meer uitgebreide klachten.

 

Hoe verloopt deze behandeling?
Allereerst wordt uw huid gereinigd met een cleanser die de huid op een milde wijze ontdoet van vuil, talg en onzuiverheden. Vervolgens wordt de huid gescrubt door een zachte polish één minuut lang in te masseren. Deze polish bevat ronde magnesiumkristallen die de doorbloeding stimuleren en op een veilige manier dode huidcellen verwijderen. Daarna wordt een activator aangebracht om het exfoliatieproces te optimaliseren met een gladdere, stralende en egalere huid als resultaat. Deze drie stappen zijn de perfecte voorbereiding op de dieptereiniging, waarbij mee-eters, ontstekingen en verstopte poriën voorzichtig verwijderd worden.

 

Bij de ‘Acne behandeling Aanvullend’ wordt na bovenstaande stappen een zwavel masker aangebracht. Dit reinigende masker helpt niet alleen de bestaande onzuiverheden te behandelen, maar ook toekomstige uitbraken te voorkomen. Dit komt doordat het product naast zwavel, ook kaolin en bentoniet bevat. Deze ingrediënten zorgen voor het zuiveren van de poriën en het absorberen van overtollig talg.

 

Als afsluiting wordt bij alle acne behandelingen een krachtig verzorgingsproduct aangebracht. Deze crème zit boordevol antioxidanten, DNA-reparerende enzymen en een lichte dosis retinol om het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen, toekomstige schade te voorkomen en de barrièrefunctie van de huid te optimaliseren. Tevens sluiten we af met een zonnebrandcrème die past bij uw huidtype.


Acne behandeling - Peel

Deze acne behandeling bestaat uit een peeling, eventueel aangevuld met een retinol boost. Peelings zijn vloeistoffen bestaande uit natuurlijke zuren zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen en een verschillend effect op de huid. Wij beschikken over een breed aanbod van peelings die variëren in sterkte. Hierdoor is er voor elk huidtype en elke vorm van acne een geschikte peeling in te zetten. Bij Helon classificeren wij peelings in milde peelings, medium peelings en intensieve peelings. De milde (oppervlakkige) peelings richten zich vooral op het verdunnen van de laag dode huidcellen en het verminderen van mee-eters, ontstekingen en overtollig talg. Medium en intensieve (diepere) peelings worden ingezet om ontstekingen te verminderen, acne-littekens te verbeteren en grove poriën minder zichtbaar te maken.

 

Hoe verloopt deze behandeling?
De huid wordt net zoals bij de Acne behandeling Basis en -Aanvullend eerst gereinigd met een milde cleanser. Vervolgens wordt door de huidtherapeut, aan de hand van het huidtype en de ernst van de klachten, een keuze gemaakt welke peeling ingezet wordt. Meestal wordt er gestart met een milde peeling en wordt, indien nodig, bij de volgende behandelingen de intensiteit van de peelings opgevoerd. De peeling wordt vrijwel altijd afgesloten met een 4% retinol-boost, om het effect van de peeling te versterken en het vernieuwings- en herstelproces te versnellen.

 

Hoe vaak moet u komen voor een acne behandeling?

Ondanks het chronische karakter van acne is het heel goed mogelijk om acne onder controle te krijgen. Door uitlokkende factoren te vermijden en de huid goed te behandelen kan een stabiele situatie ontstaan waardoor u weinig klachten van uw acne hoeft te hebben. Tijdens de beginfase van de behandeling adviseren wij om de Acne behandeling Basis of -Aanvullend elke twee tot vier weken te herhalen. Bij de Acne behandeling Peel is de frequentie variërend en afhankelijk van de intensiteit van de peeling. Ditzelfde geldt voor een combinatie van de drie behandelingen. Zodra de acne onder controle is (een stabiele talgproductie en weinig tot geen nieuwe ontstekingen) of de acne-littekens verminderd zijn, kan worden overgegaan op de onderhoudsfase of een aanvullende behandeling. Onderhoud wordt geadviseerd vanwege de chronische aard van acne. De optimale frequentie is uiteindelijk per patiënt verschillend. De huidtherapeut zal dit op uw situatie afstemmen en dit duidelijk met u bespreken.

 

Thuisbehandeling

Uw eigen inspanningen vormen een belangrijk onderdeel in de strijd tegen acne. Daarom adviseren we naast acne behandelingen in de praktijk, ook de ZO Skin Health producten voor thuis. Bij dagelijks gebruik merkt u meestal binnen twee tot vier weken dat uw huid rustiger wordt, minder ontstekingen vertoont, ontstekingen sneller indrogen en minder mee-eters aanwezig zijn. Het zorgvuldig naleven van het voorgeschreven behandelprotocol is van grote invloed op de voortgang en duur van de behandelperiode. Bij het opstellen van uw thuisprotocol wordt voornamelijk advies gegeven op basis van uw huidtype en de ernst van uw acne. Uiteraard probeert de huidtherapeut daarnaast rekening te houden met individuele behoeften en levensstijl. Het uiteindelijke resultaat waar we naar streven is een gezonde huid en een groter zelfvertrouwen.

 

Even wennen

Bent u al langer bij ons onder behandeling voor acne? In de meeste gevallen zal de behandeling voor u er niet extreem anders uit gaan zien. Toch kunnen we ons voorstellen dat de nieuwe werkwijze voor sommige mensen wel even wennen wordt. Daarom zullen wij een overgangsperiode hanteren. Komt u bij ons in de periode tussen half juli en 1 september? Dan kunt u eenmalig, voor de oude prijs, kennismaken met onze nieuwe werkwijze. Vanaf 1 september zullen we volledig overgaan op de nieuwe werkwijze en de bijbehorende prijzen gaan hanteren. Zodat wij iedere acne patiënt, ongeacht de ernst van de acne, een optimale behandeling kunnen geven.
 

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@helon.nl of via 088 708 49 90.
 

 

Klik hier voor overige nieuwsberichten
Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.