7 No-Go's voor uw huid

Het is belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Naast het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten is het van belang om in uw dagelijks leven rekening te houden met verschillende factoren. Wilt u mooi en gezond oud worden? Met het vermijden van onderstaande ‘gewoonten’ bent u al een stapje dichterbij.

 

X  Onbeschermd zonnen

Een groot gedeelte (tot wel 90%) van huidveroudering wordt veroorzaakt door straling van de zon. Ook op bewolkte dagen bereikt UV straling uw huid en kan deze verouderen. Het dagelijks gebruik van een goede zonnebrandcrème met de juiste factor en eventueel toegevoegde antioxidanten is dus van groot belang.

 

X  Roken

Dat roken slecht is voor uw gezondheid is algemeen bekend. Maar dat roken ook invloed heeft op de huidconditie weet niet iedereen. Door roken vermindert de doorbloeding van de huid en verdikt deze. De gezichtshuid verliest zijn stralende gloed en gaat er grauwer en doffer uitzien. Daarnaast krijgen rokers ook sneller en meer rimpels omdat de huid onder andere collageen, elastine en antioxidanten verliest. Tevens ontstaan de bekende rimpeltjes rondom de mond door het tuiten van de lippen.

 

                   

 

 X  Stress

Stress is een grote boosdoener voor zowel het ontstaan als verergering van allerlei lichamelijke problemen. Het stresshormoon cortisol stijgt, waardoor bijvoorbeeld puistjes kunnen ontstaan. De barrière functie van uw huid verslechtert waardoor vocht aan de huid ontsnapt en deze steeds droger wordt. Langdurige stress veroorzaakt een versnelde huidveroudering doordat het lichaam, door de stijging van cortisol, stoffen aanmaakt die het collageen in uw huid kapot maken.

 

X  Onvoldoende slaap

Weinig slaap verhoogt de afgifte van cortisol. Bij punt 3 is te lezen dat dit voor uw huid alles behalve gunstig is. Daarnaast wordt de aanmaak van melatonine verminderd. Dit stofje is juist belangrijk voor uw huid om herstel te bevorderen en nieuw collageen aan te maken.

 

X  Overmatig alcoholgebruik

Regelmatig alcoholgebruik heeft een vaatverwijdend effect en het vermindert het aantal antioxidanten in uw huid. Met name bij bijvoorbeeld rosacea is het vaatverwijdende effect niet prettig. Af en toe een glaasje is geen probleem, maar let op uw huid.

 

X  Te veel snelle suikers

Snelle suikers zitten bijvoorbeeld in gebak, wit brood, chocolade, snoep etc. Deze producten verhogen uw insulinespiegel waardoor er meer androgenen (hormonen) aangemaakt worden. Dit kan zorgen voor een verhoogde talgproductie met puistjes tot gevolg. Daarnaast beschadigen snelle suikers het collageen en elastine in de huid, wat huidveroudering tot gevolg heeft.

 

X  Blootstelling aan luchtvervuiling

Luchtvervuiling zorgt voor het ontstaan van vrije radicalen. De fijnstofdeeltjes in de lucht zijn met name voor mensen met een gevoelige huid of huidziekten een echte boosdoener. Gebruik daarom producten die antioxidanten bevatten om uw huid te beschermen en te herstellen.

 

 

Geschreven door:

Annemarel Asbroek - huidtherapeut

 

 

 

Klik hier voor overige blogberichten
Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.