Verantwoord een gezond kleurtje? Het kan!

Wie kent hem niet, de uitdrukking: een gezond kleurtje. Wanneer u net terug komt van vakantie en wat bruiner bent dan normaal heeft u deze vast wel eens te horen gekregen. Maar een gezond kleurtje van de zon of zonnebank bestaat helemaal niet. Het bruiningsproces dat ontstaat door blootstelling aan UV-straling van de zon of zonnebank heeft helaas meer schadelijke gevolgen dan soms wordt gedacht. Voor de aanmaak van vitamine D hebben we het nodig, maar daarna houdt het al snel op. Gelukkig bestaat er een verantwoorde en gemakkelijke methode om toch aan dat ‘gezonde kleurtje’ te komen.

 

Bent u al bekend met de producten van Marc Inbane?

Misschien heeft u er nog niet eerder van gehoord. Of kent u het merk wel maar vindt u het lastig om de juiste techniek toe te passen? Met onderstaand verhaal willen wij u graag op de hoogte brengen van de voordelen van een verantwoorde bruin zonder zon met daarbij horende tips en tricks voor een mooi resultaat.

 

De tanningproducten van Marc Inbane geven u de mogelijkheid om op een gezonde en veilige manier een bruine kleur te verkrijgen, zonder dat daar blootstelling aan schadelijke UV-straling voor nodig is. Marc Inbane is een vooraanstaand merk op het gebied van tanningcosmetica. Het Nederlandse merk biedt een uitgebreid assortiment aan bruiningsproducten, tools en leuke gift- en reissets. De producten bevatten geen caroteen (wortelextract) waardoor u voorkomt dat u oranje kleurt. Ze geven de huidskleur een boost, waardoor iedereen zijn of haar eigen natuurlijke kleur ontwikkelt. Er is dus maar één kleur beschikbaar, die geschikt is voor alle huidtypen. De producten zijn vrij van parabenen, siliconen en metalen, bevatten geen extra conserveringsmiddelen en zijn niet getest op dieren.

 

De Natural Tanning Spray werkt snel en eenvoudig. De hoeveelheid spray die u aanbrengt bepaalt de kleurintensiteit. Wanneer u subtiel sprayt creëert u een frisse, gezonde glow. Wanneer u het product royaler sprayt kleurt het een tint donkerder. Het voordeel hiervan is dus dat u kunt spelen met de intensiteit van het sprayen om uw kleur te bepalen. Ons advies is altijd om het langzaam op te bouwen, zodat u niet in één sessie te donker zal worden.

 

Het is het mooist om het product aan te brengen op een gereinigde huid. Het product zal dan zo’n 4-5 dagen zitten. Mocht u al make-up op hebben en toch nog een kleurtje willen creëren is dat uiteraard mogelijk. De spray geeft dan alsnog een natuurlijk effect. Het enige nadeel is dat de spray dan niet als zelfbruiner werkt, omdat deze op de make-up ligt en er dus geen bruiningsproces met de huid heeft kunnen plaatsvinden.

 

Voor het vlekkeloos aanbrengen van de spray is er een speciale glove en brush ontwikkeld. Voor het aanbrengen op het lichaam adviseren wij de glove. Deze neemt geen product op en mag gewoon op 30 graden gewassen worden (zonder wasverzachter), maar niet in de droger.

Spray het product over het gehele oppervlak van de glove en wrijf het met vloeiende bewegingen over je lichaam. De glove kan eventueel ook voor het gezicht worden gebruikt, maar daar is de brush gemakkelijker voor. Met de brush krijgt u een mooier resultaat wanneer u bijvoorbeeld grove poriën of fijne lijntjes of rimpels hebt. Bij het gezicht adviseren we altijd rechtstreeks op het gezicht te sprayen en vervolgens met de brush te egaliseren. De kwast kan met pH-neutrale zeep gereinigd worden. Wanneer je de kwast vervolgens op zijn kop laat drogen loopt het vocht er uit en worden de haren van de kwast niet aangetast.

 

Het product Perle de Soleil is net als de Natural Tanning Spray een zelfbruinend product. Deze druppels kunt u mengen met uw eigen huidverzorging of zonnebrandcrème. De hoeveelheid druppels bepalen de bruining. Kiest u voor 1 à 2 druppels dan creëert u een frisse, gezonde glow. Kiest u voor 3 à 4 druppels dan wordt de tint donkerder.

 

Zelfbruiners kunnen eventueel iets afgeven. Dit heeft te maken met de opname van het product. Op een gegeven moment is de huid verzadigd en blijft er een overtollig laagje op de huid liggen. Wanneer dit overtollige laagje na 3 uur wordt afgespoeld zal het niet meer afgeven.

 

 • Scrub gemiddeld 24 uur voor het sprayen uw huid. Zo verwijdert u dode huidcellen en onzuiverheden waardoor de spray niet goed tot zijn recht komt. De spray zal ook langer blijven zitten.
 • Onthaar u minimaal 24 uur voor het sprayen.
 • Op een gereinigde huid blijft de spray langer zitten.
 • Zorg dat de huid goed droog is voordat u het product aanbrengt.
 • Voor het aanbrengen op het lichaam sprayt u het product op de glove en wrijf deze met vloeiende bewegingen over het lichaam.
 • Voor het aanbrengen op het gezicht sprayt u rechtstreeks op uw gezicht en egaliseer het product met de brush.
 • Indien u het rechtstreeks op uw huid aanbrengt spray dan op ongeveer 30 centimeter afstand van de huid.
 • Spray gelijkmatig van bovenaf met zeer snelle en korte (zwaai)bewegingen, blijf dus niet op één plek sprayen.
 • Laat de spray minimaal 3 uur intrekken. Tijdens deze uren adviseren wij om niet te sporten en contact met water te vermijden.
 • Een föhn kan het droogteproces versnellen.
 • Wacht na het sprayen gemiddeld 10-15 minuten voordat u uw kleding aantrekt en sieraden om doet.
 • Was goed uw handen nadat u in contact bent gekomen met het bruiningsproduct.

 

 

 

Geschreven door:

 

 

 Annemarel - Huidtherapeut

 

 

 

Klik hier voor overige blogberichten
Afspraak maken

Typisch Helon

 • Professionele apparatuur
 • Gekwalificeerd personeel
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
 • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.