Acne

 

Wat is acne?

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en begint vaak in de puberteit. Juist op deze leeftijd speelt het uiterlijk een extreem belangrijke rol. Het is dus ook niet vreemd dat het hebben van acne vaak samengaat met schaamte en in ernstige gevallen zelfs tot depressieve gevoelens kan leiden. Ondanks dat acne vaak bij pubers en jongvolwassenen voorkomt, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Er zijn ook vormen van acne die pas op latere leeftijd ontstaan of mensen die hun leven lang in meer of mindere mate last houden. Acne is niet gevaarlijk, maar het is wel verstandig om te laten behandelen en zo acnelittekens en vervelende vlekjes te voorkomen.

 

Hoe ziet acne er uit?

Acne

Afhankelijk van de soort acne, staan één of meerdere huidafwijkingen op de voorgrond. Het meest herkenbaar zijn de open comedonen (zwarte mee-eters/blackheads), gesloten comedonen (witte mee-eters/whiteheads), pukkels (papels) en puistjes (pustels). Ook kunnen er littekens, bruine- en rode vlekjes zichtbaar zijn die vaak langzaam vervagen.

 

 

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren: een verhoogde talgproductie, een (te) dikke laag dode huidcellen en de aanwezigheid van de “propionibacterium acnes” op en in de huid. Deze bacterie komt bij iedereen voor, maar gedijt extra goed op plekken waar veel talg aanwezig is. Andere zaken die acne kunnen beïnvloeden en verergeren zijn: hormonale schommelingen, erfelijkheid, medicijngebruik, stress, onvoldoende of verkeerde huidverzorging en voedingsmiddelen als zuivel en snelle suikers (hoge glycemische index). Meestal ontstaat acne tijdens de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen veel veranderingen ondergaat. De talgklieren op het gezicht, de borst en de rug worden groter en gaan meer en dikker talg afgeven aan de haarzakjes. Wanneer de bovenste laag dode huidcellen (te) dik is, blokkeren deze huidschilfers de uitgang van de haarzakjes en zo ontstaan er verstoppingen. Deze verstoppingen noemen we mee-eters of comedonen. In de talgklieren zijn ook bacteriën aanwezig. Deze vermenigvuldigen zich snel en zetten talg om in vetzuren. Wanneer de ophoping blijft groeien, zullen de wanden van het haarzakje uiteindelijk scheuren en zal er een ontsteking ontstaan. Deze ontstekingen noemen we pukkels of puistjes.

 

Welke soorten acne zijn er?

Er zijn verschillende soorten acne te onderscheiden. Het verschil kan zitten in de locatie op het lichaam, de oorzaak en de mate van uitgebreidheid. De vormen die bij Helon behandeld kunnen worden:

 

Last van acne?

Bij Helon willen wij graag helpen om uw acne te verminderen, maar ook om het ontstaan van nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne aan:

 

Vragen over acne?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar