Acne comedonica

 

Wat is acne comedonica?

Bij acne comedonica staan de comedonen, oftewel mee-eters, op de voorgrond. De huid ziet er, door de aanwezigheid van de vele talgophopingen, bobbelig en onregelmatig uit. Ondanks dat het ontstaan van ontstekingen niet uitgesloten is, zullen puistjes bij deze vorm van acne vrijwel niet voorkomen.

 

Hoe ziet acne comedonica er uit?

Er zijn twee soorten comedonen te onderscheiden:

  1. Open comedonen/ blackheads

Deze mee-eters zijn te herkennen aan hun donkerbruine tot zwarte kleur. Deze kleur wordt niet veroorzaakt door vuil, maar door het pigment in het propje huidcellen dat de uitgang blokkeert. Open comedonen zijn vaak relatief gemakkelijk te verwijderen.

  1. Gesloten comedonen/whiteheads

Deze mee-eters zijn vaak wit tot lichtgeel van kleur en zijn vaak pas goed zichtbaar als de huid gespannen wordt. Doordat deze talgophopingen wat dieper liggen en er een dikkere huidlaag overheen ligt, zijn ze lastiger te verwijderen. Whiteheads zelf verwijderen is geen goed idee omdat door lang te drukken de huid beschadigd kan raken en er gemakkelijk ontstekingen kunnen ontstaan.

 

Hoe ontstaat acne comedonica?

Acne comedonica wordt veroorzaakt door de combinatie van een verhoogde talgproductie en een (te) dikke laag dode huidcellen. Meestal ontstaat deze vorm van acne tijdens de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen veel veranderingen ondergaat. De talgklieren op het gezicht, de borst en de rug worden groter en gaan meer en dikker talg afgeven aan de haarzakjes. Wanneer de bovenste laag dode huidcellen (te) dik is, blokkeren deze huidschilfers de uitgang van de haarzakjes en zo ontstaan er verstoppingen. Doordat er nog steeds talg aangemaakt wordt, zal de ophoping steeds groter worden en zal een bultje ontstaan. Deze bultjes noemen we mee-eters of comedonen.

 

Last van acne comedonica?

Bij Helon willen wij graag helpen om uw acne te verminderen, maar ook om het ontstaan van nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne comedonica aan:

 

 

Vragen over acne comedonica?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne comedonica. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar