Acne conglobata

 

Wat is acne conglobata?

Acne conglobata is een ernstige vorm van acne waarbij veel en grote ontstekingen voorkomen. De behandeling van acne conglobata is vaak een combinatie van medicijnen via de huisarts of dermatoloog en daarnaast behandelingen en ondersteunende producten bij de huidtherapeut. Door de ernst van deze vorm van acne kunnen in vrij korte tijd veel grote en ontsierende acnelittekens ontstaan. Om deze reden is het aan te raden om in een vroeg stadium hulp te zoeken.

 

Hoe ziet acne conglobata er uit?

De ontstekingen staan bij acne conglobata op de voorgrond. Er zijn vaak veel rode en pijnlijke bulten aanwezig, al dan niet met gele puskoppen. Vaak zijn er ook onderhuidse abcessen aanwezig. Dit zijn holtes gevuld met pus en bloed. Doordat de ontstekingen zo groot en heftig zijn, kunnen ze zelfs samenvloeien tot uitgebreide ontstoken gebieden. Na genezing ontstaan vaak grote en ontsierende littekens. Acne conglobata komt vaak tegelijkertijd op het gezicht, de borst en de rug voor maar kan zich ook tot één plek beperken.

 

Hoe ontstaat acne conglobata?

De oorzaak is waarschijnlijk een hoger testosteron gehalte in het bloed, of een hogere gevoeligheid voor deze mannelijke hormonen. Dit omdat deze vorm van acne vrijwel alleen bij jongens en mannen wordt gezien. Ook komt het nog wel eens voor bij mensen die anabole steroïden gebruiken voor het verbeteren van sportprestaties. Meestal ontstaat deze vorm van acne tijdens de puberteit en kan tot op volwassen leeftijd aanhouden. De mannelijke hormonen veroorzaken een hogere talgproductie. De talgklieren op het gezicht, de borst en de rug worden groter en gaan meer en dikker talg afgeven aan de haarzakjes. Wanneer de bovenste laag dode huidcellen (te) dik is, blokkeren deze huidschilfers de uitgang van de haarzakjes en zo ontstaan er verstoppingen. Deze verstoppingen noemen we mee-eters of comedonen. In de talgklieren zijn ook bacteriën aanwezig. Deze vermenigvuldigen zich snel en zetten talg om in vetzuren. Wanneer de ophoping blijft groeien, zullen de wanden van het haarzakje uiteindelijk scheuren en zal er een heftige ontstekingsreactie optreden.

 

Last van acne conglobata?

Bij Helon willen wij graag helpen om uw acne te verminderen, maar ook om het ontstaan van nieuwe onzuiverheden en acnelittekens te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne conglobata aan:

 

 

Vragen over acne conglobata?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne conglobata. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar