Acne excoriée des jeunes filles

 

Wat is acne excoriée (des jeunes filles)?

Een lastige, Franse benaming voor een acnevorm die we ook wel “krab acne” noemen. Meestal komt acne excoriée voor bij jonge meisjes en vrouwen (jeunes filles), maar het wordt ook wel gezien bij jonge jongens en mannen. De puberteit en jongvolwassen leeftijd zijn vaak momenten in het leven dat onzekerheid over het uiterlijk een grote rol speelt. Vaak is er sprake van een vicieuze cirkel die moeilijk is te doorbreken. Door te krabben ontstaan korstjes, schilfertjes en andere oneffenheden die de neiging tot krabben en pulken nog weer groter maken. Wanneer deze cirkel niet doorbroken wordt, is de kans groot dat er op termijn ontsierende littekens en vlekken ontstaan.

 

Hoe ziet acne excoriée (des jeunes filles) er uit?

Anders dan bij andere vormen van acne, staan hier niet de onzuiverheden op de voorgrond, maar huidbeschadigingen in de vorm van open wondjes, korstjes, vlekken en littekens.

 

Hoe ontstaat acne excoriée (des jeunes filles)?

Iedereen krabt of pulkt wel eens en weet daarom ook dat dit een bepaalde mate van ontspanning en voldoening geeft. In periodes van stress kan dit echter een dwangmatig karakter krijgen waardoor constant gekeken en gevoeld wordt of er iets zit dat weggehaald of uitgedrukt moet worden. In periodes van rust en ontspanning, bijvoorbeeld op vakantie, wordt er vaak minder aan gedacht waardoor dus ook het krab- en pulkgedrag minder wordt.

 

Er zijn twee vormen van acne excoriée te onderscheiden. De basis van de eerste, milde vorm is een lichte mate van acne. Er wordt dan dwangmatig gekrabd en gepulkt aan bestaande onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes. In dit geval is er sprake van slechte gewoonte die, met de juiste hulp en begeleiding, afgeleerd kan worden.

Bij de tweede en meer ernstige vorm wordt ook dwangmatig gekrabd en gepulkt, maar dan aan een gezonde en intacte huid. Er zijn geen onzuiverheden aanwezig waardoor de “acne” dus ingebeeld is. Deze vorm wordt dus ook wel beschouwd als een psychische aandoening waarbij tussenkomst van een psycholoog wenselijk of noodzakelijk kan zijn.

 

Last van acne excoriée (des jeunes filles)?

Bij Helon willen wij graag helpen om uw acne te verminderen en het ontstaan van acnelittekens te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne excoriée (des jeunes filles) aan:

 

 

Vragen over acne excoriée des jeunes filles?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne excoriée. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar