Acne inversa (hidradenitis suppurativa)

 

Wat is acne inversa (hidradenitis suppurativa)?

Acne inversa wordt ook wel hidradenitis suppurativa genoemd. Het betreft een ernstige en pijnlijke vorm van acne waarbij er chronische ontstekingen aanwezig zijn in de lichaamsplooien, voornamelijk de oksels en liezen. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Door de ernst van deze vorm van acne kunnen grote en ontsierende littekens ontstaan. Dit alles zorgt vaak voor gevoelens van schaamte en onzekerheid en beperkt mensen in hun dagelijks leven. Om deze redenen is het aan te raden om in een vroeg stadium hulp te zoeken. De behandeling van acne inversa is vaak een combinatie van medicijnen via de huisarts of dermatoloog en daarnaast behandelingen bij de huidtherapeut

 

Hoe ziet acne inversa (hidradenitis suppurativa)er uit?

Meestal ontstaat acne inversa in de oksels en/of de liezen, maar het kan ook optreden in de bilnaad, onder de borsten en in de schaamstreek. Het begint vaak met enkele kleine, rode, oppervlakkige ontstekingen in de huid. Na verloop van tijd worden de ontstekingen dieper, groter en pijnlijker. Er kunnen cystes en abcessen ontstaan die onderhuids samenvloeien tot uitgebreide ontstoken gebieden. Er ontstaan op een gegeven moment grote en ontsierende littekens. In de oksels kunnen dit, door de constante rek op de huid, strengen met littekenweefsel worden die zelfs bewegingsbeperking tot gevolg kunnen hebben.

 

Hoe ontstaat acne inversa (hidradenitis suppurativa)?

Lang werd gedacht dat het alleen ging om een ontsteking van de zweetklieren. Vandaar dat voorheen de naam hidradenitis suppurativa werd gebruikt (dit betekend “etterende zweetklierontsteking). De zweetklieren worden echter pas in tweede instantie aangetast. Het primaire probleem ligt, net als bij “gewone” acne, in de talgkliertjes en haarzakjes.

Waarom de één wel acne inversa krijgt en de ander niet, is niet duidelijk. Wel zijn er factoren die van invloed zijn op het ontstaan en de verergering van de klachten. Dit zijn o.a. hormonale factoren, erfelijke aanleg, roken, overgewicht, transpireren en stress. Meestal ontstaat deze vorm van acne tijdens of na de puberteit en kan tot op volwassen leeftijd aanhouden. Huidschilfers blokkeren de uitgang van de haarzakjes waardoor er verstoppingen ontstaan van huidcellen, talg en bacteriën. Wanneer de ophoping blijft groeien, zullen de wanden van het haarzakje uiteindelijk scheuren waardoor de inhoud in het omliggende weefsel terechtkomt. Hierdoor ontstaat een ontstekingsreactie.

 

Last van acne inversa (hidradenitis suppurativa)?

Bij Helon willen wij graag helpen om de acne te verminderen, maar ook om het ontstaan van littekens te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne inversa aan:

 

 

Vragen over acne inversa (hidradenitis suppurativa)?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne inversa. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar