Acne tarda

 

Wat is acne tarda?

De meeste vormen van acne ontstaan rond de puberteit. Acne tarda is een vorm van acne die vaak ontstaat bij vrouwen van 25 jaar of ouder en meestal tot uiting komt op de onderste helft van het gezicht.

 

Hoe ziet acne tarda er uit?

Het gaat vaak om een milde tot matige vorm van acne. Het kan er hetzelfde uitzien als “gewone” acne, maar meestal staan de ontstekingen en puistjes op de voorgrond en komen mee-eters weinig voor. Onzuiverheden bij acne tarda ontstaan vaak op de wangen, de kaaklijn en in de hals.

 

Hoe ontstaat acne tarda?

Een verhoogde hoeveelheid mannelijke hormonen of een hogere gevoeligheid voor deze hormonen speelt een rol bij het ontstaan van de acne. Dit doordat de talgproductie gestimuleerd wordt en er verstoppingen ontstaan in de poriën. De oorzaak van de verhoogde hoeveelheid mannelijke hormonen kan liggen in een verstoring van de hormoonhuishouding door bijvoorbeeld PCOS (polycysteus ovarium syndroom). In dit geval gaan de acneklachten dan vaak samen met overbeharing en een onregelmatige menstruatie. Ook kunnen anticonceptiemiddelen als de pil en een Mirena® spiraaltje de hormoonbalans beïnvloeden en klachten veroorzaken of verergeren. Andere zaken die de acne kunnen beïnvloeden en verergeren zijn: erfelijkheid, roken, stress, verkeerde huidverzorging en voedingsmiddelen als zuivel en snelle suikers (hoge glycemische index).

 

Last van acne tarda?

Bij Helon willen wij graag helpen om de acne te verminderen, maar ook om het ontstaan van nieuwe onzuiverheden en acnelittekens te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne tarda aan:

 

 

Vragen over acne tarda?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne tarda. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar