Acne vulgaris

 

Wat is acne vulgaris?

De meeste bekende en voorkomende vorm van acne is acne vulgaris oftewel, jeugdpuistjes. Het ontstaat rond de puberteit en komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens. Bij jongens is de mate van acne vaak wel ernstiger dan bij meisjes. Doordat tijdens de puberteit het uiterlijk een belangrijke rol speelt, leidt acne vaak tot schaamte en onzekerheid.

 

Hoe ziet acne vulgaris er uit?

Doorgaans zijn mee-eters, pukkels en puistjes zichtbaar op één of meerdere plekken op het lichaam waar veel talgklieren voorkomen, bijvoorbeeld het gezicht, de borst en de rug. Bij ernstige acne vulgaris kunnen ontstekingen zich onderhuids uitbreiden en na genezing lelijke littekens achterlaten.

 

Hoe ontstaat acne vulgaris?

Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren: een verhoogde talgproductie, een (te) dikke laag dode huidcellen en de aanwezigheid van de “propionibacterium acnes” op en in de huid. Deze bacterie komt bij iedereen voor, maar gedijt extra goed op plekken waar veel talg aanwezig is. Andere zaken die acne kunnen beïnvloeden en verergeren zijn: hormonale schommelingen, erfelijkheid, medicijngebruik, stress, onvoldoende of verkeerde huidverzorging en voedingsmiddelen als zuivel en snelle suikers (hoge glycemische index). Meestal ontstaat acne tijdens de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen veel veranderingen ondergaat. De talgklieren op het gezicht, de borst en de rug worden groter en gaan meer en dikker talg afgeven aan de haarzakjes. Wanneer de bovenste laag dode huidcellen (te) dik is, blokkeren deze huidschilfers de uitgang van de haarzakjes en zo ontstaan er verstoppingen. Deze verstoppingen noemen we mee-eters of comedonen. In de talgklieren zijn ook bacteriën aanwezig. Deze vermenigvuldigen zich snel en zetten talg om in vetzuren. Wanneer de ophoping blijft groeien, zullen de wanden van het haarzakje uiteindelijk scheuren en zal er een ontsteking ontstaan. Deze ontstekingen noemen we pukkels of puistjes.

 

Last van acne vulgaris?

Bij Helon willen wij graag helpen om de acne te verminderen, maar ook om het ontstaan van nieuwe onzuiverheden en acnelittekens te voorkomen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne vulgaris aan:

 

 

Vragen over acne vulgaris?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne vulgaris. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar