Acnelittekens

 

Wat zijn acnelittekens?

Acnelittekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar ze worden vooral bij de ernstige vormen gezien. Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid en is vaak moeilijk te behandelen. Daarom is het belangrijk om acne in een vroeg stadium te behandelen en zo het risico op littekenvorming te verkleinen.

 

Hoe zien acnelittekens er uit?

AcnelittekensAcnelittekens kunnen variëren in diepte, vorm en kleur. Vaak zijn “jonge” littekens rood tot roodpaars van kleur. Naarmate het litteken ouder wordt, zal de kleur oplichten tot huidskleur of soms wit worden. Meestal is er sprake van een afname van weefsel (atrofie) waardoor de littekens verzonken in de huid liggen. De meest kenmerkende soorten acnelittekens zijn:

 

  • Icepick litteken: puntvormig, diepe littekentje waarbij de opening breder is dan de bodem. Hierdoor ontstaat een V-vorm.
  • Boxcar: rond of ovaal littekentje met scherpe randjes. Het litteken is breder en dan een icepick.
  • Rolling litteken: groter, meer glooiend litteken. Het litteken kan zowel oppervlakkig als diep zijn.

Het is ook mogelijk dat er tijdens de wondgenezing een teveel aan weefsel wordt geproduceerd. Hierdoor kunnen hypertrofische of keloïd littekens ontstaan. Deze littekens zijn verdikt en verheven en kunnen ook jeuk of pijnklachten veroorzaken. Bij acne ontstaan deze littekens voornamelijk op de borst en de rug.

 

Hoe ontstaan acnelittekens?

Acnelittekens worden veroorzaakt door heftige ontstekingsreacties in de huid bij acne. Diepe ontstekingen van de talgklieren kunnen schade toebrengen aan belangrijke onderdelen van het bindweefsel (collageen, elastine, bindweefselcellen en bloedvaatjes). Wanneer de ontsteking weg is en er genezing optreedt, wordt het normale bindweefsel vervangen door een stug, celarm littekenweefsel. Het risico op littekenvorming is groter wanneer er veel ontstekingen zijn, deze langdurig aanhouden en als (te) laat wordt gestart met een geschikte behandeling. Na mildere vormen van acne kunnen ook acnelittekens ontstaan wanneer er bijvoorbeeld veel is gekrabd of gepulkt. Het blijkt dat de gevoeligheid voor het maken van littekens sterk verschilt van persoon tot persoon.

 

Last van acnelittekens?

Littekens (en dus ook acnelittekens) zullen nooit volledig verdwijnen. Alle behandelingen zijn erop gericht de littekens minder zichtbaar te maken. Bij Helon willen wij graag helpen om uw acnelittekens te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acnelittekens aan:

 

 

Vragen over acnelittekens?

Stel vrijblijvend uw vraag over acnelittekens. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar