Alopecia areata

 

Wat is alopecia areata?

Alopecia areata een goedaardige ziekte van de haarwortels met als gevolg pleksgewijze (areata) kaalheid (alopecia). Haren kunnen uitvallen op verschillende plaatsen zoals hoofdhuid, wenkbrauwen, baardregio en oksels.

 

Hoe ziet alopecia areata er uit?

Alopecia areataVaak zijn de kale plekken rond of ovaal en is de haargroei in de omringende gebieden volgens normaal patroon. Er is geen littekenweefsel ontstaan en de haarwortels zijn zichtbaar in de huid. Vaak blijft het beperkt tot het behaarde hoofd, maar het kan in principe voorkomen op alle plekken waar beharing voorkomt. Het uitvallen van de haren veroorzaakt doorgaans geen jeuk of pijn.

 

Hoe ontstaat alopecia areata?

De precieze oorzaak is niet bekend, maar men gaat er vanuit dat het gaat om een auto-immuunaandoening waarbij het lichaam een afweerreactie heeft op de eigen haarwortels. Bij alopecia areata is er een plaatselijke ontstekingsreactie rond deze haarwortels. De ontsteking zorgt ervoor dat de haarwortels niet goed kunnen functioneren en daardoor alleen nog misvormde haren produceren (die snel afbreken) of zelfs helemaal geen haren meer maken. Het is belangrijk om te weten dat ondanks de ontsteking, de haarwortels niet verloren gaan. Dat betekent dus dat zodra de ontstekingsreactie verdwijnt de haargroei kan terugkeren. Dit kan soms jaren duren. Andere factoren die mogelijk invloed hebben zijn stress, aanleg en medicijngebruik. Bij het doormaken van bijvoorbeeld chemokuren kan ook haaruitval optreden. De oorzaak is dan niet een ontstekingsreactie, maar de vernietiging van alle snel delende cellen in het lichaam. Vaak zullen de haren binnen één tot twee maanden na de laatste chemokuur weer gaan groeien, maar helaas komt het ook wel voor dat de beharing zich niet volledig hersteld.

 

Last van alopecia areata?

Wanneer u kale plekken hebt in bijvoorbeeld de wenkbrauwen of de baardstreek, kan het wenselijk zijn dit te behandelen. Helon biedt de volgende behandelingen voor alopecia areata:

 

 

Vragen over alopecia areata?

Stel vrijblijvend uw vraag over alopecia areata. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar