Beenvaatjes (besenreiser)

 

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn verwijde bloedvaatjes in de benen en worden ook wel bezemrijsvarices genoemd. Dit zijn ontsierende blauwe, rode tot paarse vaatjes die kunnen voorkomen op de benen en voeten.

 

Hoe zien beenvaatjes er uit?

Beenvaatjes zijn over het algemeen kleine korte vaatjes die heel dicht onder het huidoppervlak liggen in een netwerk van vaatjes bij elkaar. Ze zijn vaak rood, blauw of paars van kleur. Niet te verwarren met spataderen. Deze zijn vaak groter en zijn soms voelbaar boven het huidoppervlak.

 

Hoe ontstaan beenvaatjes?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van beenvaatjes. Denk hierbij aan erfelijkheid, zwangerschap, slechte kwaliteit van de vaatwanden, staand beroep etc. Naarmate u ouder wordt verzwakken de vaatwanden in het lichaam, wat ook kan leiden tot het ontstaan van beenvaatjes. De beenvaatjes ontstaan doordat er een verhoogde druk in het haarvatenstelsel is waardoor de vaatwanden uitrekken en het bloed hierin blijft staan. Andere bloedvaten hebben de functie overgenomen dus de ontsierende beenvaatjes kunnen zonder problemen verwijderd worden. In sommige gevallen kunnen beenvaatjes klachten geven als jeuk en een prikkelend gevoel, maar meestal zijn ze vooral cosmetisch storend.

 

Last van beenvaatjes?

Bij Helon willen wij graag helpen om uw beenvaatjes te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen voor beenvaatjes aan:

 

 

Vragen over beenvaatjes?

Stel vrijblijvend uw vraag over beenvaatjes. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 17 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Prijzen en vergoedingen

Laserapparatuur van Helon

  Bekijk hier het overzicht

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar