Hirsutisme 

 

Wat is hirsutisme?

Hirsutisme is een veelvoorkomende vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij de haargroei toegenomen is volgens een mannelijk beharingspatroon. Wat beschouwd wordt als normale – of als abnormale haargroei bij vrouwen is voornamelijk cultureel en etnisch bepaald.

 

Hoe ziet hirsutisme er uit?

HirsutismeBij hirsutisme bestaat er een toegenomen zichtbare haargroei in het gezicht zoals op de bovenlip, kin en hals. Vaak is de beharing op de ledematen ook dikker en donkerder. Ook kan er toegenomen haargroei zijn van de borsten, het schaamgebied (uitbreiding naar de navel toe) en in de bikiniregio (uitbreiding naar de bovenbenen toe).

 

Hoe ontstaat hirsutisme?

De oorzaak voor hirsutisme is veelal terug te vinden in erfelijkheid, hormonale afwijkingen, overgewicht en bepaalde medicamenten. Enkele haren op ongewenste plekken staat niet gelijk in relatie met hirsutisme. Het is normaal, met name bij het naderen van de overgang en daarna, om als vrouw enkele haren te hebben op bijvoorbeeld de kin, bovenlip en tepelhoven. Hirsutisme kan ontstaan door een overmatige productie van mannelijke hormonen of door een verhoogde gevoeligheid voor mannelijke hormonen. Een veel voorkomende oorzaak van hirsutisme is het polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Hierbij groeien er goedaardige, met vocht gevulde cysten in de eierstokken. Deze cysten zorgen voor een verstoren van de rijping van de eicellen. Bij PCOS produceren de eierstokken overmatig mannelijke hormonen. Het wordt vaak ontdekt door een onregelmatige of uitblijvende cyclus, onvruchtbaarheid of overbeharing. Daarnaast wordt hirsutisme gezien bij het syndroom van Cushing, bepaalde medicatie zoals zwangerschapshormonen en steroïden en een verhoogde gevoeligheid voor androgenen.

 

Last van hirsutisme?

Bij Helon willen wij graag helpen om hirsutisme te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

 

Vragen over hirsutisme?

Stel vrijblijvend uw vraag over hirsutisme. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar