Hypertrichosis 

 

Wat is hypertrichosis?

Hypertrichosis is een vorm van overbeharing waarbij toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied ontstaat, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. De toename van haar is meer dan verwacht wordt op grond van leeftijd, ras of geslacht. Hypertrichosis moet onderscheiden worden van hirsutisme bij vrouwen, waarbij de beharing toegenomen is volgens het mannelijke beharingspatroon.

 

Hoe ziet hypertrichosis er uit?

HypertrichosisHypertrichosis kan zowel beperkt als uitgebreid op het lichaam voorkomen. Er kan sprake zijn van donsbeharing of juist stuggere beharing. De betreffende haren kunnen langer van lengte zijn dan gemiddeld. Hypertrichosis komt zowel bij mannen, vrouwen en kinderen voor. Het gaat meestal niet vanzelf over. Indien een medicijn de oorzaak is, kan na stoppen hiervan de overbeharing vanzelf verdwijnen.

 

Hoe ontstaat hypertrichosis?

Hypertrichosis kan aangeboren of op latere leeftijd verworven zijn. Het is vaak erfelijk bepaald. Meestal is het een cosmetisch probleem. Soms kan het een uiting zijn van een onderliggende ziekte of syndroom. Daarnaast kunnen bepaalde medicamenten zoals corticosteroïden hypertrichosis stimuleren. Hypertrichosis kan ontstaan door transformatie van korte lichte haartjes naar langere, dikkere en gepigmenteerde haren. Dit proces ontstaat in normale situaties in o.a. de oksels, liezen en bij mannen in de baardregio. Ook kan de duur van de groeifase van het haarzakje toenemen. Normaliter doorloopt een haar drie fasen; anagene fase, de groeifase van het haar; de katagene fase, waarbij de groei is gestopt en de haar dunner en lichter wordt en tot slot de telogene fase, waarbij de haar uitvalt. Langer en dikker haar ontstaat doordat het haar zich langer in de groeifase bevindt. Als gevolg daarvan zijn er minder haren in de uitvalfase, waardoor het aantal haren toeneemt.

 

Last van hypertrichosis?

Bij Helon willen wij graag helpen om hypertrichosis te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

 

Vragen over hypertrichosis?

Stel vrijblijvend uw vraag over hypertrichosis. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar