Lentigo solaris (ouderdomsvlekken) 

 

Wat zijn lentigo solaris (ouderdomsvlekken)?

Lentigo solaris zijn goedaardige, gepigmenteerde huidverkleuringen. Andere benamingen zijn ook wel lentigo senilis, ouderdomsvlekken en levervlekken. Meestal zijn ze te zien bij oudere mensen met lichte huidtypes (mensen met rood of blond haar die moeilijk bruin worden en snel verbranden). Er is een duidelijk verband tussen het ontstaan van ouderdomsvlekken en de mate van zoonblootstelling gedurende het leven. Behandeling van ouderdomsvlekken is vrij gemakkelijk, maar vanwege de reeds aanwezige zonschade in de huid is herhaling vaak wel noodzakelijk.

 

Hoe zien lentigo solaris (ouderdomsvlekken) er uit?

Het gaat vaak om scherp begrensde licht- tot donkerbruine, egale vlekken op delen van de huid die veel aan de zon blootgesteld zijn (gezicht, hoofdhuid, decolleté, schouders en handruggen). De vlekken zijn vaak rond of ovaal en kunnen in grootte variëren van enkele millimeters tot centimeters. Lentigo solaris horen een glad oppervlak te hebben en geen pijn- of jeukklachten te veroorzaken.

 

Hoe ontstaan lentigo solaris (ouderdomsvlekken)?

Lentigo solaris zijn tekenen dat de huid zich vaak heeft moeten beschermen tegen schadelijke UV-straling. Door jarenlange blootstelling aan (voornamelijk) UVA straling, kunnen pigmentcellen gaan woekeren en wordt er pleksgewijs meer donkere kleur afgegeven aan de huidcellen in de bovenste huidlaag. Hierdoor ontstaan pigmentvlekken die vaak samengaan met tekenen van zonschade. Lentigo solaris komen ook vaak voor bij mensen die voor bepaalde huidziektes (bijvoorbeeld vitiligo, psoriasis of eczeem) langdurig PUVA behandelingen hebben ondergaan of bij mensen die veel onder de zonnebank zijn geweest.

 

Last van lentigo solaris (ouderdomsvlekken)?

Bij Helon willen wij graag helpen om lentigo solaris te verwijderen. Wij bieden de volgende behandelingen voor bestralingspuntjes aan:

 

 

Vragen over lentigo solaris?

Stel vrijblijvend uw vraag over lentigo solaris. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar