Lipoedeem 

 

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’. Het is een chronische aandoening van het vetweefsel die vrijwel uitsluitend voorkomt bij vrouwen. Bij lipoedeem is er sprake van een ongelijkmatige vetverdeling over het lichaam die niet beïnvloed wordt door gewichtsvermindering en sporten. De vetophopingen zorgen vaak voor pijnklachten en een vermoeid gevoel.

 

Hoe ziet lipoedeem er uit?

Doordat vetweefsel zich opstapelt in de ledematen (voornamelijk in de benen maar soms ook in de armen) kunnen deze flink in omvang toenemen. Er ontstaan plaatselijke vetophopingen op de heupen, dijen, onderbenen, binnenkant van de knieën en armen. Vaak is de omvang van de ledematen uit verhouding met de rest van het lichaam. Dit is vooral goed zichtbaar wanneer een patiënt met lipoedeem veel gewicht verliest en fanatiek aan het sporten is. Het gezicht, de borst en de buik worden dan slanker terwijl de armen en benen nagenoeg hetzelfde blijven. Dit vaak tot grote frustratie.

De zwelling die ontstaat, is altijd tweezijdig en er kunnen doorgaans geen putjes in de huid gedrukt worden. Enkels, voeten, polsen en handen zijn vrijwel nooit aangedaan. Andere kenmerkende klachten zijn; pijn bij aanraking, het snel oplopen van blauwe plekken en een vermoeid en zwaar gevoel.

 

Hoe ontstaat lipoedeem?

Over het ontstaan van lipoedeem is nog veel onduidelijk, maar wel is bekend dat hormonale en erfelijke factoren een belangrijke rol spelen. Vaak ontstaat het lipoedeem bij vrouwen tijdens of net na de puberteit. Ook kan het tijdens de zwangerschap of rond de menopauze ontstaan door een schildklierafwijking. Bij mannen wijst lipoedeem op een hormonale stoornis. Naast de abnormale vetverdeling zijn er aanwijzingen dat bij sommige patiënten ook sprake is van een verminderde afvoer van weefselvocht (lymfe) in combinatie met verslapping van het bindweefsel. Daardoor kan in de loop der tijd een combinatie ontstaan van lipoedeem en lymfoedeem ook wel lymfo-lipoedeem genoemd. 

 

Last van lipoedeem?

Bij Helon willen wij graag helpen om de klachten van het lipoedeem te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen voor lipoedeem aan:

 

 

Vragen over lipoedeem?

Stel vrijblijvend uw vraag over lipoedeem. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar