Littekens 

 

Wat zijn littekens?

Littekens ontstaan wanneer de huid zich hersteld na een huidbeschadiging als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, huidziekte of operatie. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces is en hoe groter de kans is dat er een storend litteken ontstaat. Littekens zullen nooit helemaal verdwijnen. Alle behandelingen zijn erop gericht de littekens minder zichtbaar te maken.

 

Hoe zien littekens er uit?

LittekenDirect na de wondgenezing zijn littekens vaak nog wat rood en soms iets verdikt. Dit trekt na enkele maanden weg waarna het een wit of huidkleurig strengetje of vlekje in de huid zal worden. Meestal geven deze “normale” littekens weinig tot geen klachten. In sommige situaties kunnen, onder invloed van verschillende factoren, storende littekens ontstaan. Afhankelijk van het soort litteken en de locatie op het lichaam, kunnen deze littekens bijvoorbeeld rood blijven, donkerder en/of dikker worden, gaan jeuken of pijn doen. De meest kenmerkende soorten (storende) littekens zijn:

  • Atrofische littekens: ingezonken littekens die onder het huidniveau liggen en waarbij de huid erg dun is.
  • Hypertrofische littekens: verheven, rode littekens die boven het huidniveau liggen maar beperkt blijven tot de omvang van de oorspronkelijke huidbeschadiging.
  • Keloïd littekens: abnormaal verdikte, onregelmatig gevormde, rode tot donkergekleurde littekens die groter zijn dan de omvang van de oorspronkelijke huidbeschadiging.

 

Hoe ontstaan littekens?

Nadat de huid beschadigd is, wordt het wondgenezingsproces in gang gezet. De huid maakt extra bindweefsel aan om de beschadiging op te vullen en zo de huid te sluiten. Wanneer de wondgenezing normaal verloopt, blijft de hoeveelheid extra bindweefsel beperkt tot een minimum en ontstaat een “normaal” litteken. De wondgenezing kan echter ook negatief beïnvloed worden door bijvoorbeeld de leeftijd, erfelijke factoren, huidskleur, een infectie, of een slechte doorbloeding. De hoeveelheid bindweefsel kan dan te sterk toe- of afnemen wat kan resulteren in (cosmetisch) storende littekens.

 

Last van littekens?

Bij Helon willen wij graag helpen om de klachten van de littekens te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen voor littekens aan:

 

 

Vragen over littekens?

Stel vrijblijvend uw vraag over littekens. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar