Melasma

 

Wat is melasma?

Melasma is een pigmentstoornis waardoor er bruine pigmentvlekken in het gezicht ontstaan als gevolg van een overschot aan pigment in de huid. Het wordt ook wel “zwangerschapsmasker” genoemd. Deze benaming kan wat verwarrend zijn, aangezien het niet alleen maar voor kan komen bij zwangere vrouwen.

 

Hoe ziet melasma er uit?

MelasmaMelasma kenmerkt zich door bruine vlekken in het gezicht, ook wel hyperpigmentaties genoemd. Niet alle pigmentcellen reageren even sterk op zonlicht, waardoor er geen egale maar een meer vlekkerige bruine verkleuring van de huid ontstaat. De pigmentvlekken zijn matig tot scherp begrensd en meestal grillig van vorm. Voorkeursplekken voor de vlekken zijn het voorhoofd, de wangen, de slapen, jukbeenderen en op de bovenlip. Soms zijn de vlekken ook in de hals en op de onderarmen aanwezig. Melasma valt vaak meer op na blootstelling aan zonlicht.

 

Hoe ontstaat melasma?

Bij melasma is er sprake van een overgevoelig pigmentsysteem. Hierdoor maken de pigmentcellen teveel pigment aan waardoor de huid op sommige plekken donkerder wordt. Het ontstaat vaak bij vrouwen rond de 20 tot 40 jaar en is gerelateerd aan hormoonschommelingen. Factoren als blootstelling aan zonlicht, gebruik van de pil en zwangerschap spelen vaak een grote rol. De vrouwelijke geslachtshormonen progesteron en oestrogenen zijn in staat om de pigmentaanmaak te stimuleren, dit is de voornaamste reden waardoor het tijdens een zwangerschap kan ontstaan. Soms verdwijnen de plekken vanzelf maar melasma heeft over het algemeen een chronisch karakter; wanneer het eens is ontstaan, blijft u er gevoelig voor, vooral onder invloed van de zon. Een goede zonnebrandcrème met een hoge factor is van groot belang.

 

Last van melasma?

Bij Helon willen wij graag helpen om melasma te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

 

Vragen over melasma?

Stel vrijblijvend uw vraag over melasma. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar