Overbeharing 

De termen hirsutisme en hypertrichose (vertaling:overmatige haargroei) verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht.

 

Vragen over overbeharing?

Stel vrijblijvend uw vraag over overbeharing. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Hirsutisme

Hirsutisme is een veelvoorkomende vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij de haargroei toegenomen is volgens een mannelijk beharingspatroon. Wat beschouwd wordt als normale - of als abnormale haargroei bij vrouwen is voornamelijk cultureel en etnisch bepaald. Bij hirsutisme bestaat er een toegenomen zichtbare haargroei het gezicht zoals op de bovenlip, kin, hals en er zijn dikkere en donkerder haren dan normaal op de ledematen. Ook kan er toegenomen haargroei zijn van de borsten, het schaamgebied (uitbreiding naar de navel toe) en in de bikiniregio (uitbreiding naar de bovenbenen toe).

 

Hypertrichosis

Hypertrichosis is een toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. De toename van haar is meer dan verwacht wordt op grond van leeftijd, ras of geslacht. Er moet onderscheid worden gemaakt met hirsutisme bij vrouwen, waarbij de beharing toegenomen is volgens het mannelijke beharingspatroon. Hypertrichosis komt dus zowel bij mannen, vrouwen en kinderen voor. Hypertrichosis kan aangeboren of latere leeftijd verworven zijn en kan zowel beperkt als uitgebreid voorkomen. Bijvoorbeeld in het gezicht en over het lichaam zoals op de rug, armen, bikinilijn, borst etc.

 

Last van overbeharing? 

Helon biedt de volgende behandelingen voor overbeharing aan:

Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Prijzen en vergoedingen

Laserapparatuur van Helon

  Bekijk hier het overzicht

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar