Overbeharing 

 

Wat is overbeharing?

De term overbeharing is uiteindelijk een persoonlijke opvatting, aangezien het nergens is vastgesteld wanneer het normale beharing betreft of overbeharing. Over het algemeen wordt overbeharing onderverdeeld onder hirsutisme of hypertrichosis. Wanneer de hoeveelheid beharing als storend ervaren wordt zijn er verschillende behandelmogelijkheden.

 

Hoe ziet overbeharing er uit?

Wanneer er op een lichaamsgebied meer beharing is dan verwacht wordt op grond van bijvoorbeeld leeftijd, ras of geslacht wordt over het algemeen gesproken van overbeharing. De beharing kan variëren in hoeveelheid, dikte en kleur.

 

Hoe ontstaat overbeharing?

  • Hirsutisme is een veelvoorkomende vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij de haargroei toegenomen is volgens een mannelijk beharingspatroon. Wat beschouwd wordt als normale – of als abnormale haargroei bij vrouwen is voornamelijk cultureel of etnisch bepaald. Bij hirsutisme bestaat er een toegenomen zichtbare haargroei in het gezicht zoals op de bovenlip, kin, hals en er zijn dikkere en donkerdere haren dan normaal op de ledematen. Ook kan er toegenomen haargroei zijn van de borsten, het schaamgebied (uitbreiding naar de navel toe) en de bikiniregio (uitbreiding naar de bovenbenen toe).
  • Hypertrichosis is een toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. De toename van haar is meer dan verwacht wordt op grond van leeftijd, ras of geslacht. Hypertrichosis komt zowel bij mannen, vrouwen en kinderen voor. Het kan aangeboren zijn of op latere leeftijd verworven zijn en kan zowel beperkt als uitgebreid voorkomen. Bijvoorbeeld in het gezicht en over het lichaam zoals op de borstrug, armen, bikinilijn etc.

 

Last van overbeharing?

Bij Helon willen wij graag helpen om overbeharing te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

 

Vragen over overbeharing?

Stel vrijblijvend uw vraag over overbeharing. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar