Rosacea

 

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht die met diffuse roodheid, couperose, bultjes en kleine puistjes gepaard kan gaan. Het is een hardnekkige aandoening, maar gelukkig vaak wel goed te behandelen.

 

Hoe ziet rosacea er uit?

RosaceaSommige mensen zijn al jaren zoekende naar een oplossing voor hun huid, voordat de diagnose rosacea gesteld wordt. Rosacea kenmerkt zich door rode verkleuringen van de huid. Daarbij zijn er verwijde vaatjes (couperose) te zien en soms puistjes. De aandoening heeft soms kenmerken van acne en komt vaak pas op wat latere leeftijd opzetten. Anders dan bij acne komen bij rosacea alleen puistjes voor en geen mee-eters. Behalve cosmetisch storend kan het ook gepaard gaan met jeuk en een branderig gevoel in de huid.

 

Hoe ontstaat rosacea?

Hoe rosacea ontstaat is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat er verschillende factoren zijn die de klachten kunnen verergeren. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, pittige en histaminerijke voedingsmiddelen, alcohol, stress, hormonen, bepaalde cosmetica en sommige geneesmiddelen. Steeds meer onderzoeken tonen een verband aan tussen rosacea en de demodex mijt. Deze mijten kunnen het immuunsysteem triggeren en een ontstekingsreactie veroorzaken. De verhoogde huidtemperatuur bij rosacea creëert een aangenaam milieu voor de mijt om zich snel te kunnen vermenigvuldigen. Mensen met rosacea hebben over het algemeen meer demodex mijten op de huid dan mensen zonder rosacea. De aandoening heeft een onvoorspelbaar karakter, soms vlamt het in korte tijd op, soms verdwijnt het weer. Zelfs wanneer het verdwijnt, blijft u er gevoelig voor. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen en meestal tussen het 30e en 50e levensjaar.

 

Last van rosacea?

Bij Helon willen wij graag helpen om rosacea te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

 

Vragen over rosacea?

Stel vrijblijvend uw vraag over rosacea. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar