Vitiligo 

 

Wat is vitiligo?

Vitiligo is een niet besmettelijke aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen. Behalve een medisch probleem is vitiligo vooral een belangrijk sociaal-psychologisch probleem.

 

Hoe ziet vitiligo er uit?

VitiligoBij vitiligo ontstaan, door het verlies van pigment, melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm. De plekken kunnen zich geleidelijk uitbreiden. Vitiligoplekken vindt men vaak rondom lichaamsopeningen, in de lichaamsplooien bij de geslachtsorganen, op drukplaatsen, op handen en voeten, op plaatsen van herhaaldelijk trauma (letsel) en in het gezicht.

 

Hoe ontstaat vitiligo?

Onder de microscoop is bij vitiligo te zien dat de pigmentcellen in het onderste deel van de opperhuid totaal ontbreken. Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van vitiligo. Zo zou erfelijkheid een rol kunnen spelen, de rol van het auto-immuunsysteem, het zenuwstelsel en de vernietiging van pigmentcellen die nodig zijn om huidpigment aan te maken. Bovenstaande oorzaken kunnen los van elkaar of gecombineerd een rol spelen. Ongeacht de oorzaak wordt aangenomen dat sommige factoren vitiligo kunnen uitlokken bij personen die een aanleg zouden hebben. Deze factoren zijn onder andere stress, zonnebrand, ernstige ziekten, operaties, zwangerschap, bevalling en lichamelijk letsel.

 

Tot op heden is er geen enkele behandeling beschikbaar die vitiligo volledig kan genezen. Met de huidige behandelmogelijkheden, bijvoorbeeld lichttherapie, kan in de meeste gevallen wel een acceptabele graad van repigmentatie (terugkeer van pigment) in de witte plekken worden bereikt en verder verlies van pigmentatie worden tegengegaan. De behandeling van vitiligo duurt over het algemeen lang, dat wil zeggen maanden tot jaren. Aangeraden wordt om zo snel mogelijk met behandeling bij een dermatoloog te starten, nadat de aandoening is vastgesteld. Het is gebleken dat hoe langer de vitiligo bestaat en hoe uitgebreider de vitiligo is, hoe slechter de reactie zal zijn op de gegeven behandeling.

 

Last van vitiligo?

Bij Helon kunnen we de aandoening zelf helaas niet behandelen. Wel willen wij u graag helpen om, indien gewenst, de vitiligo minder zichtbaar te maken. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

 

Vragen over vitiligo?

Stel vrijblijvend uw vraag over vitiligo. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar