Huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die gezonde, zieke of beschadigde huid behandelt. Hiervoor hebben wij een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel en met ons beroep vallen wij onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het doel hiervan is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Ook zijn de huidtherapeuten van Helon aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiervoor gelden criteria ten aanzien van werkervaring en deskundigheidsbevordering.

 

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Je kunt bij ons terecht voor een breed scala aan behandelingen van medisch tot cosmetisch. Denk bijvoorbeeld aan acne, littekens, pigmentproblemen, vaatafwijkingen, oedeem, overbeharing etc. Voor een compleet overzicht van de behandelmogelijkheden klik hier.

 

Verwijzing en vergoedingen

Het is mogelijk om op eigen initiatief, zonder verwijzing van de huisarts of specialist de huidtherapeut te bezoeken. Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, BIG-geregistreerde dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en eventuele voorwaarden.

 

Waarom bij Helon?

Alle huidtherapeuten van Helon zijn bevoegd en bekwaam om alle behandelingen op gebied van huidproblematiek uit te voeren. Zij volgen regelmatig trainingen om zo hun kennis en kunde up to date te houden. Sommige behandelingen kunnen risicovol zijn. Let bij de keuze voor een behandelaar daarom altijd op de geboden kwaliteit en veiligheid.

 

Vragen over een huidtherapeut?

Stel vrijblijvend uw vraag over een huidtherapeut. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.