Acnebehandeling

Dame, 29 jaar

 

Ik was veertien toen ik mijn eerste puistjes kreeg. In combinatie met wat andere (hormonale) klachten, besloot de dokter om mij de Diane35 pil te geven. Dit ging een tijdje goed, maar toen ik achttien was heb ik besloten om ermee te stoppen. Daarna volgde een enorme klap, voor mijn gevoel kwam alles eruit wat ik die vier jaar heb onderdrukt. Mijn hele gezicht zat onder de puisten, als ik wakker werd liep ik direct naar de spiegel en telde mijn puistjes, zodat ik kon beoordelen of het beter of slechter was dan gisteren. Ik heb in de loop der jaren echt van alles geprobeerd, dure gezichtsverzorging, huidbehandelingen en zelfs bepaalde diëten waarbij je suiker en/of zuivel laat staan. 

 

Vorig jaar was het voor mij de druppel, ik besefte dat ik bijna dertig werd en dat ik nog steeds onder de acne zat. Soms keek ik in de spiegel en kon ik wel janken, hoe oppervlakkig dit ook klinkt (gezien het natuurlijk altijd erger kan). Mensen snappen vaak niet dat acne een grote invloed heeft op je gesteldheid en zelfverzekerdheid. Omdat ik er zo zat van was besloot ik om voor de laatste keer naar de dermatoloog te gaan (ondanks dat zij mij altijd adviseerde om weer aan de pil te gaan). Toen ik het telefoonnummer aan het Googlen was, kwam ik ZGT Helon tegen. Op hun website stond veel informatie over huidbehandelingen, o.a. peelingen. Ik had wel eens eerder peelingen gedaan, maar nooit zulke heftige dat je huid "eraf valt". Het wekte mijn aandacht en ik heb een afspraak gemaakt. 

 

Bij de intake werd zorgvuldig naar mijn huid gekeken en werd ik op mijn gemak gesteld. Ik werd serieus genomen en er werd mij verteld dat het absoluut werkbaar  was, maar dat ik nooit de verwachting moest hebben dat ik weer een "babyhuidje" kreeg. Mijn acne wordt veroorzaakt door hormoonschommelingen en wat ik heel fijn vond is dat Helon aangaf dat zij met hun behandelingen hetzelfde konden doen voor mijn huid, als wat de pil zou doen. 

 

Uiteindelijk heb ik een aantal schoonmaak behandelingen gehad en heb ik wat (zeer betaalbare) producten aangeschaft die het proces zouden ondersteunen. Zonder nog maar één peeling gehad te hebben, deden de producten al enorm veel voor mijn huid. Het werd alleen maar rustiger, er kwamen geen nieuwe puistjes bij. Daarna heb ik een aantal peelingen gehad, van licht naar zwaar. De zware peeling vereiste wel dat ik een twee-tal dagen thuis moest blijven, omdat je huid heel erg kan gaan vervellen. De behandelingen waren soms pijnlijk, maar ergens wel een fijne pijn, omdat je voelt dat je huid echt iets doet.

 

Ik ben nu bijna een jaar verder en ik ben zo blij dat ik het heb gedaan, als ik wist dat dit het antwoord was,  had ik het jaren geleden gedaan. Ondanks dat mensen vroeger zeiden dat ze mijn acne niet zagen, hoor ik nu heel vaak: 'het gaat goed met je huid he?'. Super leuk om te horen! 

 

Ik hoop echt dat ik met mijn verhaal minstens één iemand aanspreek, zodat diegene de stap neemt en net zoals ik geholpen kan worden door Helon. Zij hebben oprecht verstand van zaken en leven echt met je mee als je daar op de behandeltafel ligt. 

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 17 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.