Laserontharing transgender

Joëlle - 22 jaar

Ik ben Joëlle en ben 22 jaar. Ik ben bij Helon terecht gekomen omdat ik transgender ben van man naar vrouw. Hiervoor word ik grotendeels behandeld in het UMC Groningen. Na wat rondgebeld te hebben naar verschillende ziekenhuizen kwam ik bij ZGT Helon in Almelo uit en heb een afspraak gemaakt voor een intake. De intake verliep heel duidelijk. Ze vertelden mij hoe een behandeling ongeveer voelt, het zijn net hele kleine elastiekjes die tegen je wangen en lippen knappen. Soms is het best pijnlijk, maar de behandelingen werpen zeker hun vruchten af.
Ook kreeg ik te horen hoevaak je gemiddeld moet laseren, ongeveer 10x. Wat ook belangrijk is, is dat ZGT Helon erg makkelijk te vinden is. Het zit even voorbij de hoofdingang van het ziekenhuis in Almelo.

Mijn ervaringen met Helon zijn erg goed. Er wordt netjes verteld wanneer de laser op je wang gezet word en wanneer er geschoten word. Of het enkele stralen zijn of meerderen achter elkaar. Dit doen ze ook omdat je als patiënt een brilletje op krijgt waar je niet doorheen kan kijken. De laserstralen komen namelijk best dichtbij je ogen wat natuurlijk schadelijk is.
De medewerkster waar ik mee te maken heb is erg meelevend, maar toont ook respect en begrip voor de situatie waarin een transgender zit. Daarnaast wordt je als patiënt bij Helon ook in de watten gelegd wanneer je moet wachten of moet koelen na een behandeling met een lekker kopje koffie of thee.

Al vind ik het wel jammer dat de kosten van een behandeling niet meteen via Helon gedeclareerd kunnen worden bij de zorgverzekering. Je moet het bedrag van een behandeling zelf voorschieten. Natuurlijk krijg je dit gewoon terug van de verzekering nadat je de factuur ingediend hebt.

Kortom, ik kan het elke transgender aanraden om hier naartoe te gaan voor het ontharen.

Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.