Ambulante compressietherapie 

Bij ambulante compressietherapie worden elastische zwachtels gebruikt om oedeem in bijvoorbeeld een arm of been terug te dringen zodat het weer een stabiele omvang krijgt. Door het aanleggen van zwachtels wordt van buitenaf een continue druk gegeven. Deze druk gaat het uittreden van vocht tegen en ondersteunt de afvoer van lymfe. Een ander gunstig effect is dat de 'spierpomp' beter werkt. Door de tegendruk van het verband, drukken kleine spierbewegingen, het onderhuidse weefsel en de huid steeds tegen het verband aan. Elke spierbeweging werkt dan als een soort pomp. Veel lichaamsbeweging is daarom essentieel voor een succesvolle behandeling.

 

Vragen over ambulante compressietherapie?

Stel vrijblijvend uw vraag over ambulante compressietherapie. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Zorg dat u altijd uw zorgverzekeraar raadpleegt voor informatie over het aantal behandelingen dat u vergoedt krijgt en de eventuele voorwaarden die de verzekeraar hieraan stelt. De verwijsbrief die u van uw arts gekregen hebt kunt u tijdens het intakegesprek met de huidtherapeut overleggen.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor compressietherapie. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig. 

 

De behandeling

Meestal wordt ambulante compressietherapie voorafgegaan door manuele lymfedrainage. De vochtafname die bereikt wordt met de massage, kan behouden worden door middel van de zwachtels. De huidtherapeut zal meerdere lagen verband aanbrengen. De eerste lagen dienen ter bescherming van de huid en voor het optimaliseren van de drukverdeling. Als laatst worden de elastische zwachtels aangebracht. U krijgt tijdens de behandeling informatie en adviezen over het dragen van de zwachtels.

 

Na de behandeling

De eerste periode zult u waarschijnlijk erg moeten wennen aan het dragen van een zwachtel. Vertel de huidtherapeut altijd welke ongemakken u hebt ervaren. Aan de hand van uw verhaal kan de behandeling, waar nodig, bijgesteld worden. 

 

Resultaat

Het zwachtelen zal doorgaan totdat er een stabiele situatie is. Wanneer de omvang van de arm of het been stabiel is, kan een therapeutisch elastische kous worden aangemeten. Hiervoor wordt u doorverwezen naar één van de kousenspecialisten waar wij mee samenwerken.

 

Risico’s

Aan deze behandeling zijn geen risico’s verbonden.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor oedeemtherapie in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 


Interesse in ambulante compressietherapie? 

Helon biedt ambulante compressietherapie aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar