Elektrische epilatie 

Elektrische epilatie is een van de langst bestaande methode om haarzakjes ‘definitief’ te verwijderen. De huidtherapeuten van Helon gebruiken deze methode om blonde, witte, rossige en grijze haren te behandelen. Voor donkere haren adviseren wij vrijwel altijd laserontharing.

 

Vragen over eletrische epilatie?

Stel vrijblijvend uw vraag over elektrische epilatie. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor elektrische epilatie. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen. 

 

Voor de behandeling

Epileer (pincet/touwtjes) of hars het te behandelen gebied niet. Scheren of knippen mag wel, maar tijdens de behandeling moet de huidtherapeut wel in staat zijn de haren met een pincet te pakken. Daarom adviseren wij 2 tot 3 dagen voor de behandeling de haren niet meer te scheren of knippen. 

 

De behandeling

Er wordt een dun naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven en er wordt enkele seconden stroom gegeven. U voelt dit als warmte. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Omdat elektrische epilatie erg tijdrovend is, wordt deze behandeling vrijwel alleen ingezet bij behandeling van gezichtsbeharing.
De behandeling zal afhankelijk van de snelheid waarmee haartjes groeien, 1 tot 2 maal per week plaatsvinden. Naarmate de haren minder snel teruggroeien zullen de periodes tussen twee behandelingen langer worden. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Elektrische epilatie is veilig en effectief. Ontharing door middel van elektrische epilatie is niet pijnloos, maar door de stroomsterkte aan te passen, is het voor iedereen draaglijk te maken. Voor de behandeling van grotere gebieden met veel haargroei is de methode minder geschikt omdat de behandeling dan te lang duurt. 

 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood en bobbelig zijn. Ook kan de huid warm aanvoelen. Deze ongemakken verdwijnen over het algemeen binnen een aantal uren na de behandeling. Soms ontstaan enkele korstjes. Om littekentjes te voorkomen adviseren wij u niet aan de korstjes te krabben. Na de behandeling moet u minstens 48 uur blootstelling aan zon (dus ook zonnebank) vermijden in verband met het risico op pigmentvlekjes.

 

Resultaat

De huidtherapeut kan zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen teruggroeien. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen of medicatie) blijft het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren. Garanderen dat er nooit meer haar groeit in het behandelde gebied is dus nooit mogelijk.

 

Risico’s

Elektrische epilatie is een veilige manier voor het verwijderen van ongewenste beharing. Als u tegen ons advies in voor- of na de behandeling het behandelde gebied blootstelt aan zonlicht, is er echter wel het risico op pigmentvlekjes.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor elektrische epilatie in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 


Interesse in elektrische epilatie? 

Helon biedt elektrische epilatie aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over electrische epilatie? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Elektrische epilatie

De prijs van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en wordt besproken tijdens het intakegesprek. 
Prijzen variëren gemiddeld van € 46,- tot € 92,- per behandeling.

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar