Fractionele laserbehandeling

Onze nieuwste behandelmogelijkheid voor huidverbetering is de ResurFX®. Dit is een fractionele, niet-ablatieve Erbium:Glass laser die de productie van nieuw collageen en elastische vezels in de diepere huidlagen stimuleert. De huid wordt in de diepte sterker waardoor het huidoppervlak egaler en gladder wordt. De ResurFX® laser heeft een golflengte van 1565 nanometer. Dit licht wordt geabsorbeerd door het water in de cellen. Omdat dit een niet-ablatieve laser is blijft de huid intact en verdampt deze niet. Hierdoor is de kans op bijwerkingen minimaal in vergelijking met ablatieve lasers.

 

Vragen over fractionele laserbehandeling?

Stel vrijblijvend uw vraag over ResurFX® behandeling. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

  

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor een fractionele laserbehandeling. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Als u start met fractionele laserbehandelingen mag u vanaf 6 weken voor de behandeling niet zonnebaden of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende crème. Dit zon(nebank) verbod geldt gedurende de hele cyclus van de behandelingen en tot 6 weken na de laatste behandeling. Wanneer het niet mogelijk is de zon te vermijden, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal factor 30). Bij een getinte huid kan de huidtherapeut adviseren voorafgaand aan de behandeling een pigment-remmend middel te gebruiken met bijvoorbeeld een hoge concentratie vitamine C of niacinamide. Indien u gevoelig bent voor de uitbraak van een koortslip kan het zinvol zijn om een week voorafgaand aan de behandeling L-lysine supplementen te gebruiken. Bij haargroei in het te behandelen gebied is het belangrijk dat dit een dag van tevoren geschoren wordt. Harsen of epileren mag tot 5 dagen voor de behandeling.

 

De behandeling

‘Fractioneel’ betekent dat de laserpulsen in fracties heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid worden gezet. Het voordeel hiervan is dat de huidcellen die intact blijven ervoor zorgen dat de huid sneller geneest en u minder last heeft van bijwerkingen als langdurige roodheid, zwelling of korstjes. De laser heeft een golflengte van 1565 nanometer en geeft heel nauwkeurig en gecontroleerd laserpulsen af van zeer hoge energie, die bundels van warmte creëren. Dit gaat tot halverwege de lederhuid in het bindweefsel. Afhankelijk van de indicatie wordt de laserbehandeling plaatselijk of op een groter gebied toegepast. Indien de behandeling in het gezicht plaatsvindt, krijgt u een beschermende bril op. Tijdens de behandeling kunt warm prikkelend gevoel ervaren. De laser heeft een gekoelde tip, dit maakt het gevoel goed te verdragen. Pijnstilling is meestal niet nodig, maar in sommige situaties kan het aan te raden zijn de huid voorafgaand aan de behandeling te verdoven met lidocaïne crème. Dit is op recept verkrijgbaar en moet u aanvragen bij uw huisarts.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn en licht gezwollen zijn. De meeste huidreacties zullen binnen 1 tot 2 dagen verdwijnen. Na 3 tot 10 dagen kan de huid een gebruinde kleur hebben en een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. Gedurende 4 weken na de behandeling dient u zon en zonnebank te vermijden en de huid te beschermen met een beschermingsfactor van minimaal 30.

 

Resultaat

Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Dit hangt echter af van de indicatie en het gewenste resultaat. De warmtebundels activeren in de weken na de behandeling de bindweefselcellen om nieuw bindweefsel aan te maken. U zult na de eerste behandeling al verbeteringen zien optreden. Er kunnen geen garanties worden gegeven maar het nieuwe bindweefsel is over het algemeen sterker en elastischer. U zult merken dat de huid geleidelijk, maar zeer duidelijk, steviger en egaler wordt.

 

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken.

Mensen met donkere huidtypes lopen over het algemeen meer risico op deze pigmentverschuivingen.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor fractionele laserbehandeling in aanmerking te komen. Een eventuele vergoeding is ook afhankelijk van de indicatie. Cosmetische behandelingen worden over het algemeen niet vergoed. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 


Interesse in een fractionele laserbehandeling? 

Helon biedt fractionele laserbehandeling aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingenInformatie over onze laserapparatuur

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van de indicatie en het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over fractionele laserbehandeling? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Fractionele laserbehandeling

 

 

Gelaat:  prijzen variëren van € 175,- tot € 325,- per behandeling

Hals:  € 250,-

Gelaat en hals:  € 450,-

Decollete:  € 325,-

Schouders:  € 350,-

Striae:  v.a. € 175,-

Littekens:  v.a. € 175,-

 

Tijdens de intake wordt de prijs en het aantal behandelingen met u besproken. 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar