Laserontharing 

 

Laserontharing is een veilige, snelle en effectieve manier om ongewenste beharing te verminderen. De Lightsheer Diodelaser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (810 nm). Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien. Omdat het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje kan komen, blijft de huid zelf ontzien.

 

 

Vragen over laserontharing?

Stel vrijblijvend uw vraag over laserontharing. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

 

Aangezien de laser op pigment inwerkt, zijn zwarte, donkerbruine en bruine haren uitstekend te behandelen. Rode, blonde, grijze en witte haren kunnen niet behandeld worden door middel van laser. Ook bij dunne donsbeharing zal weinig resultaat behaald kunnen worden met de laser.

 

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor laserontharing. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Wij raden u af vanaf zes weken voor de behandeling te epileren, te harsen of andere ontharingsmethoden te gebruiken. Scheren en knippen mag wel.

Als u start met laserontharing mag u vanaf 6 weken voor de behandeling niet zonnebaden of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende crème. Dit zon(nebank) verbod geldt gedurende de hele cyclus van de laserbehandeling en tot 6 weken na de laatste behandeling. Wanneer het niet mogelijk is de zon te vermijden, gebruikt u dan een zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal factor 30).

 

De behandeling

Bijna alle gebieden van het lichaam kunnen behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan benen, rug, borst, bikinilijn, oksels, armen, billengezicht etc. Voor de laserbehandeling zal het te behandelen gebied eerst geschoren worden. Dit is noodzakelijk voor een goede warmteverdeling in het haarzakje en om te voorkomen dat er teveel warmte ontstaat aan het huidoppervlak. Daarna wordt er een gel aangebracht en krijgt u een beschermende bril op. Tijdens de laserbehandeling kunt u een prikkend en onaangenaam gevoel ervaren. Behandeling van gevoelige gebieden als gezicht, oksels en bikinilijn wordt vaak als onprettig ervaren. De tijdsduur per behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Laserontharing van het gezicht duurt doorgaans ongeveer 15 minuten, laserontharing van bijvoorbeeld een rug duurt gemiddeld 1,5 uur.

 

laserontharing rug

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn en branderig aanvoelen. Daarom wordt de behandelde plek na de behandeling goed gekoeld. In sommige gevallen kunnen er blaasjes of korstjes op de behandelde plek ontstaan. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt.

 

Resultaat

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat ligt gemiddeld tussen de 5 en 10 behandelingen. Dit hangt af van de soort beharing en de locatie op het lichaam. Er kunnen geen garanties gegeven worden, maar gemiddeld zal 60 tot 80% van de beharing definitief verdwijnen. De haartjes die wel terugkomen zijn dunner en lichter en worden vaak als minder storend ervaren. Onder invloed van medicatie of hormonen kunnen haarzakjes die voorheen niet actief waren, toch een haartje gaan aanmaken. Het is mogelijk om deze ‘nieuwe’ haren ook te behandelen door middel van laserontharing.

 

laserontharing gezicht

 

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken. Bij een donkere huid kan de behandelde huid soms donker verkleuren. In het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ vanzelf na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen is het echter blijvend. Bij sommige patiënten blijft het behandelde huiddeel lichter dan de omringende huid. Deze ‘hypopigmentatie’ verdwijnt ook meestal na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen kan deze bijwerking ook blijvend zijn. 

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor laserontharing in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 


Interesse in laserontharing? 

Helon biedt laserontharing aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingenInformatie over onze laserapparatuur

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van de beharing en het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over laserontharing? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Laserontharing vrouwen

 

Bovenlip:  € 82,50 
Kin:  € 82,50

Hals:  € 95,-

Bovenlip + kin:  € 135,-

Bovenlip + kin + hals:  € 152,-

Bakkebaarden:  € 82,50

Wangen:  €82,50

Hele gelaat:  € 195,-

Nek:  € 95,-

Oksels:  € 100,-

Borsten rondom tepels:  € 85,-

Buik:  prijzen variëren van € 90,- tot € 210,- per behandeling

Bikinilijn:  prijzen variëren van € 95,- tot € 212,50

Billen:  € 175,-

Onderarmen:  € 155,-

Gehele armen:  € 180,-

Vingers:  € 82,50

Onderbenen:  € 250,-

Bovenbenen:  € 295,-

Gehele benen:  € 500,-

Tenen:  € 82,50
Bikinilijn + oksels:  prijzen variëren van € 160,- tot € 275,- per behandeling

Bikinilijn + onderbenen:  prijzen variëren van € 315,- tot € 412,50,- per behandeling

Bikinilijn + bovenbenen:  prijzen variëren van € 360,- tot € 455,- per behandeling

Gehele benen + bikinilijn + oksels:  prijzen variëren van € 425,- tot € 690,- per behandeling

Sinus pilonidalis:  € 125,-

Stoma:  € 125,-

* Andere combinaties zijn mogelijk:  prijs op aanvraag.

 

Laserontharing mannen

 

Wangen:  € 95,-

Hals:  € 105,-

Wangen en hals:  € 152,-

Nek:  €105,-

Schouders:  € 210,-

Rug:  €350,-

Borst:  prijzen variëren van € 100,- tot € 215,- per behandeling

Buik:  prijzen variëren van € 100,- tot € 215,- per behandeling

Onderarmen:  € 198,-

Bovenarmen:  € 205,-

Billen:  € 200,-

Borst + buik:  € 323,-

Rug + buik:  € 460,-

Rug + buik + borst: €  595,-

Tenen:  € 82,50

Vingers:  € 82,50

Sinus pilonidalis:  € 125,-

Stoma:  € 125,-

* Andere combinaties zijn mogelijk:  prijs op aanvraag.

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar