Laserontharing bij transgenders

Mensen met een genderidentiteitsstoornis of genderdysforie die al in het transitietraject zitten worden geadviseerd om vroegtijdig te starten met laserontharing, aangezien dit een tijdrovende behandeling kan zijn.

 

Vragen over laserontharing bij transgenders?

Stel vrijblijvend uw vraag over laserontharing bij transgenders. Ook telefonisch bereikbaar

op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Belang van laserontharing tijdens het transitietraject

Bij een vrouw naar man transitie kan het van belang zijn dat de beharing, in het gebied dat gebruikt gaat worden om mannelijke genitaliën te creëren, definitief verwijderd wordt.

 

Bij een man naar vrouw transitie is het altijd van belang dat de beharing van een gedeelte van de genitaliën voor de ingreep definitief verwijderd wordt. Dit gaat om het gedeelte dat gebruikt wordt om vrouwelijke genitaliën mee te creëren. Daarnaast is het ook mogelijk om storende gezichtsbeharing te behandelen door middel van laserontharing.

 

Vooral de laserbehandelingen in het genitaal gebied kunnen als gênant of onprettig ervaren worden. De huidtherapeuten van ZGT Helon zijn zich hiervan bewust en zullen er alles aan doen om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Heb je bepaalde angsten, zorgen of gevoelens van schaamte? Weet dan dat je dit in alle openheid met je huidtherapeut kan bespreken.

 

Ontharing voor transgenders

Wanneer de haren dik en donker genoeg zijn, is er een goede indicatie voor laserontharing. Dit is de meest definitieve vorm van ontharing die gemiddeld zal zorgen voor 60 tot 80% vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van de indicatie en de locatie op het lichaam. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen echter tussen 6 en 10 en zal de behandeling met tussenperiodes van 6 tot 8 weken plaatsvinden. De huidtherapeuten van ZGT Helon hebben veel ervaring met laserontharing bij transgenders.

 

Veilige laserontharing

Laserontharing is een veilige, snelle en effectieve manier om ongewenste beharing voor transgenders te verminderen. Bij Helon werken wij al meer dan 15 jaar uitsluitend met de beste apparatuur van vooraanstaande leveranciers. De laser waarmee wij werken is de Lightsheer Diodelaser van Laservision. Alle lasers worden, voordat ze bij ons komen, eerst uitvoerig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid volgens de standaarden van ZGT (Ziekenhuisgroep Twente). Vervolgens worden ze minimaal tweemaal per jaar door de leveranciers gecontroleerd en onderhouden.

 

Hoe werkt laserontharing?

De Lightsheer Diodelaser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (805 nm). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien. Omdat het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje moet komen (en niet bij het pigment in de huid), is het belangrijk dat de huid niet door de zon gebruind is.  

 

Waarom bij Helon?

Alle huidtherapeuten van Helon zijn bevoegd en bekwaam om deze behandeling uit te voeren. De huidtherapeuten van Helon zijn daarnaast gespecialiseerd in laserontharing bij transgenders door de jarenlange ervaring en de samenwerking met het genderteam van het VUmc (Amsterdam).  Zij volgen regelmatig trainingen om zo hun kennis en kunde up to date te houden. Laserbehandelingen kunnen risicovol zijn. Let bij de keuze voor een behandelaar daarom altijd op de geboden kwaliteit en veiligheid.

 

Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 17 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar