Transgender ontharing

 

Mensen met een genderidentiteitsstoornis of genderdysforie die al in het transitietraject zitten worden geadviseerd om vroegtijdig te starten met ontharing, aangezien dit een tijdrovende behandeling kan zijn.

 

Bij een vrouw naar man transitie kan het van belang zijn dat de beharing, in het gebied dat gebruikt gaat worden om mannelijke genitaliën te creëren, definitief verwijderd wordt. Bij een man naar vrouw transitie is het altijd van belang dat de beharing van een gedeelte van de genitaliën voor de ingreep definitief verwijderd wordt. Dit gaat om het gedeelte dat gebruikt wordt om de vrouwelijke genitaliën mee te creëren. Daarnaast is het ook mogelijk om storende gezichtsbeharing te behandelen.

 

Wanneer de beharing dik en donker genoeg zijn, is er een goede indicatie voor laserontharing. Dit is een veilige, snelle en effectieve manier om ongewenste beharing te verminderen. De Lightsheer Diodelaser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (810 nm). Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien. Indien de beharing licht van kleur is wordt elektrische epilatie ingezet. Over deze behandeling leest u hier verder.

 

Vragen over transgender ontharing?

Stel vrijblijvend uw vraag over transgender ontharing. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

  

Voor de behandeling

Wij raden u af vanaf zes weken voor de behandeling te epileren, te harsen of andere ontharingsmethoden te gebruiken. Scheren en knippen mag wel. Als u start met laserontharing mag u vanaf 6 weken voor de behandeling niet zonnebaden of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende crème. Dit zon(nebank) verbod geldt gedurende de hele cyclus van de laserbehandeling en tot 6 weken na de laatste behandeling.

 

De behandeling

Voor laserontharing zal het te behandelen gebied eerst geschoren worden. Dit is noodzakelijk voor een goede warmteverdeling in het haarzakje en om te voorkomen dat er teveel warmte ontstaat aan het huidoppervlak. Daarna wordt er een gel aangebracht en krijgt u een beschermende bril op. Tijdens de laserbehandeling kunt u een prikkend en onaangenaam gevoel ervaren. De tijdsduur van een behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied.

 

Bij elektrische epilatie wordt er een dun naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven en wordt er enkele seconden stroom gegeven. U voelt dit als warmte. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Deze methode is erg tijdrovend en wordt alleen ingezet wanneer de beharing te licht van kleur is om te kunnen laseren.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn en branderig aanvoelen. Daarom wordt de behandelde plek na de behandeling goed gekoeld. In sommige gevallen kunnen er blaasjes of korstjes op de behandelde plek ontstaan. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt.

 

Resultaat

Het aantal behandelingen met laserontharing dat nodig is voor een optimaal resultaat ligt gemiddeld tussen de 6 en 10 behandelingen. Er kunnen geen garanties gegeven worden, maar gemiddeld zal 60 tot 80% van de beharing definitief verdwijnen. Voor elektrische epilatie geldt uiteindelijk dezelfde vermindering maar zal het langer duren voordat dit resultaat bereikt is.

 

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken. Bij een donkere huid kan de behandelde huid soms donker verkleuren. In het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ vanzelf na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen is het echter blijvend. Bij sommige patiënten blijft het behandelde huiddeel lichter dan de omringende huid. Deze ‘hypopigmentatie’ verdwijnt ook meestal na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen kan deze bijwerking ook blijvend zijn. 

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. De facturen voor genitale ontharing worden door ons rechtstreeks bij het VUMC ingediend, aangezien wij een contract hebben met deze partij. Wij voldoen aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om ook voor een vergoeding van gezichtsontharing in aanmerking te komen. Controleer hiervoor uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.


Interesse in transgender ontharing? 

Helon voert transgender ontharingsbehandelingen uit d.m.v.:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar