Manuele lymfedrainage 

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die toegepast wordt om het lymfesysteem te stimuleren. Hierdoor kan meer opgehoopt vocht afgevoerd worden en zal het oedeem (zwelling) afnemen. 

 

Vragen over manuele lymfedrainage?

Stel vrijblijvend uw vraag over manuele lymfedrainage. Ook telefonisch bereikbaar

op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Zorg dat u altijd uw zorgverzekeraar raadpleegt voor informatie over het aantal behandelingen dat u vergoedt krijgt en de eventuele voorwaarden die de verzekeraar hieraan stelt. De verwijsbrief die u van uw arts gekregen hebt kunt u tijdens het intakegesprek met de huidtherapeut overleggen.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor manuele lymfedrainage. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

 

De behandeling

De huidtherapeut zal tijdens de behandeling verschillende massagetechnieken toepassen. Afhankelijk van de locatie van het oedeem worden eerst de lymfeklieren in de hals, nek, oksels en liezen gestimuleerd. Daarna zal de behandeling vooral bestaan uit een massage met zachte, pompende bewegingen in het aangedane gebied. Op plekken waar het opgehoopte vocht een verharding (fibrose) van het weefsel heeft veroorzaakt, zal de massage steviger zijn. 

Het kan in sommige situaties nodig zijn om ook compressietherapie toe te passen. Het aangedane lichaamsdeel wordt dan na de manuele lymfedrainage ingezwachteld om terugstromen van het lymfevocht te voorkomen. Tijdens de behandeling krijgt u specifieke informatie en adviezen over uw aandoening die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u soms wat tinteling ervaren in het behandelde gebied. Wanneer er sprake is van veel vochtophoping, kan het zijn dat u na de behandeling vaker moet plassen.

 

Resultaat

Manuele lymfedrainage wordt toegepast bij verschillende aandoeningen. Het resultaat zal dus ook afhankelijk zijn van de aandoening en de ernst van de aandoening. Over het algemeen zal het behandelde gebied in omvang afnemen en soepeler worden doordat er een afname van vocht is bereikt. Daarbij komt vaak vermindering van pijn en betere bewegelijkheid.

 

Risico’s

Aan deze behandeling zijn geen risico’s verbonden.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor oedeemtherapie in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 


Interesse in manuele lymfedrainage? 

Helon biedt manuele lymfedrainage aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over manuele lymfedrainage? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Manuele lymfedrainage

De prijs van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de tarieven die door uw zorgverzekeraar berekend worden. 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar