Peelings

Peelings hebben het vermogen om dode huidcellen te verweken. Doordat deze cellen niet meer samenplakken, schilfert de huid versneld af. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.

 

Met de verschillende peelings is het mogelijk om huidproblemen te behandelen zoals acne (littekens), pigment, rosacea maar ook voor huidverjonging en het verbeteren van de huidconditie. Voor elke huid is er een geschikte peeling mogelijk, gezien de samenstelling van de ingrediënten en de eigenschappen daarvan. De peelings variëren in sterkte. Bij Helon classificeren wij deze in milde peelings, medium peelings en intensieve peelings. U start meestal in de categorie van de milde tot medium peelings. Uw huid wordt na elke peeling sterker. Indien nodig is het dus mogelijk om de intensiteit van de peelings op te voeren.

 

Voor een overzicht van alle peelings leest u hier verder.

 

 

Vragen over peelings?

Stel vrijblijvend uw vraag over peelings. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

 

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor deze peelings. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

De huid zal twee weken lang voorbehandeld moeten worden met de producten die tijdens het intake gesprek geadviseerd zijn. Dit optimaliseert de behandeling, zorgt voor betere resultaten en een beter behoudt van de resultaten. Tevens minimaliseert dit de hersteltijd en zorgt het voor een optimale penetratie van de peelings. Daarnaast is het van belang dat u geen harsbehandelingen in het gezicht uit laat voeren in de laatste twee weken voor de behandeling. Indien u producten gebruikt die retinol of benzoylperoxide bevatten dient u hier ook één week voor de behandeling mee te stoppen.

 

De behandeling

Tijdens de behandeling zal uw huid eerst gereinigd worden. Per huidtype en peeling kan de voorbereiding op de peeling anders zijn. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Afhankelijk van de sterkte gaat dit in meerdere lagen. Na het aanbrengen kan uw huid wat branderig en jeukend aanvoelen. In sommige gevallen wordt er na afloop retinol aangebracht om het effect te versterken en de afschilfering te versnellen.

 

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling wat roodheid vertonen en strakker aanvoelen. De roodheid trekt over het algemeen snel weg. Hoe intensiever de peeling hoe meer u zeer waarschijnlijk gaat schilferen en vervellen. Bij diepe peelings kan de huid wat donkerder verkleuren tijdens het genezingsproces. Het schilferen begint meestal na 1-3 dagen en kan zo’n 5-10 dagen duren. Het is belangrijk om absoluut niet aan losse vellen te trekken of te pulken. De eerste 48 uur na een peeling dient u zweten, zware inspanning, hete baden/douches/sauna en haarkleuring te vermijden.  De zon dient u twee weken te vermijden. Indien het lukt start u pas weer met het gebruik van de producten wanneer de laatste vellen van de huid zijn verdwenen, meestal is dit na 4-7 dagen.

 

Resultaat

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de indicatie. Over het algemeen ziet de huid er gladder, egaler en gezonder uit. Gemiddeld zijn er 4 tot 8 behandelingen nodig voor optimaal resultaat, elke 2 tot 4 weken. U bepaalt uiteindelijk zelf wanneer u tevreden bent met het behaalde resultaat.

 

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijzonderheden op. Wanneer u trekt of pulkt aan de vellen kan dit leiden tot pigmentvlekken of littekentjes. Ook indien u de huid blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken. In het algemeen verdwijnt deze pigmentatie vanzelf na een aantal maanden. In zeldzame gevallen is dit echter blijvend.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor peelings in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

 

Interesse in peelings?

Helon biedt peelings aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over peelings? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Peelings

Gelaat:  prijzen variëren van € 70,- tot € 99,- per behandeling

Rug of decollete:  prijzen variëren van € 81,- tot € 112,- per behandeling

Gezicht en rug of decollete:  prijzen variëren van € 128,- tot € 198,- per behandeling

 

De prijs van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de soort peeling. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek. 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar