Pigmentlaserbehandeling 

 

Pigmentlaserbehandelingen kunnen toegepast worden bij verschillende soorten huidverkleuringen. Zowel lichaamseigen als niet lichaamseigen pigment (tatoeage, geneesmiddelenverkleuring, ijzerophoping, vuil na ongelukken) kan worden behandeld door middel van de pigmentlaser. 

 

Vragen over pigmentlaserbehandeling?

Stel vrijblijvend uw vraag over pigmentlaserbehandeling. Ook telefonisch bereikbaar

op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/OpmerkingenDe TattooStar Effect Combo pigmentlaser heeft een korte pulsduur waardoor het gemakkelijk pigmenten en inkt kan verwijderen. Met deze laser kunnen we op meerdere golflengten werken, waardoor zowel oppervlakkig als diep gelegen pigment te behandelen is. U kunt hierbij denken aan huid-eigen pigmentaties, tatoeages en permanente make-up. De zeer korte laserpuls veroorzaakt een explosie van energie in het pigment waardoor het pigment opgewarmd wordt en uiteenvalt in zeer kleine deeltjes. Deze steeds kleiner gemaakte deeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam opgeruimd waardoor de verkleuring zal verminderen.

 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

Niet alle donker gekleurde vlekken kunnen met een laser worden behandeld. Een goed resultaat mag verwacht worden bij naevus van Ota, lentigo solaris en sommige vormen van tatoeage. Wisselende resultaten worden gezien bij de behandeling van cafe au lait maculae en naevus spilus. Slechte resultaten van laserbehandeling worden gezien bij naevus van Becker en melasma

 

Het kan zijn dat de dermatoloog beslist dat u geen goede kandidaat bent voor de pigmentlaserbehandeling. In dat geval zal de dermatoloog altijd zijn of haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

 

De behandeling

Een behandeling gebeurt doorgaans zonder verdoving. Het voelt als korte speldenprikjes in de huid en kan gevoelig of pijnlijk zijn. Zo nodig kan er vooraf plaatselijk worden verdoofd.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de pijn nog even aanhouden. Daarom wordt de behandelde plek na de behandeling goed gekoeld. Het gevoel is te vergelijken met zonverbranding en kan bij behandeling van een groter gebied enkele uren aanhouden.
De huid wordt na de behandeling eerst wit. Dit is een teken dat het pigment wordt verdampt. Vervolgens wordt het rood en treedt er zwelling op, dit verdwijnt na dertig tot zestig minuten weer. In enkele gevallen kunnen de laserstralen zo sterk zijn dat er onmiddellijk kleine puntbloedinkjes optreden. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel.Soms ontstaan er kleine blaren op de behandelde huid. Deze bevatten helder weefselvocht. De blaren zullen vanzelf indrogen en een korstje vormen. Het is beter om ze niet door te prikken.

 

 

Resultaat

Huidverkleuringen zullen doorgaans geheel verdwijnen of vervagen. Er kan uiteraard geen garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt zullen verdwijnen. Sommige donkere vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelin¬gen. Belangrijk is daarom om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

 

Pigmentlaser lentigo

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen littekens op. Bij een donkere huid kan de behandelde huid soms donker verkleuren. In het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ vanzelf na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen is het echter blijvend. 


Bij sommige patiënten blijft het behandelde huiddeel lichter dan de omringende huid. Deze ‘hypopigmentatie’ verdwijnt ook meestal na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen kan deze bijwerking ook blijvend zijn.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Over het algemeen worden pigmentlaserbehandelingen niet vergoed. Controleer echter uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 


Interesse in pigmentlaserbehandeling? 

Helon biedt pigmentlaserbehandelingen aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingenInformatie over onze laserapparatuur

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over pigmentlaserbehandeling? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Pigmentlaserbehandeling

Prijzen variëren van € 90,- tot € 175,- per behandeling, afhankelijk van de hoeveelheid plekjes.

 

Tijdens de intake wordt de prijs en het aantal behandelingen met u besproken. 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar