Schimmelnagel laserbehandeling 

Schimmelnagels worden behandeld met de "FOX laser". Tijdens de behandeling gaat het laserlicht door de nagel zelf tot op het nagelbed en doodt de schimmel. Het gebruik van de laser heeft geen effect op de ontwikkeling van de nagel en tast de nagel, het nagelbed, matrix, nagelwand en de omgeving van de nagel niet aan. De behandeling kan ingezet worden bij schimmelnagels aan de tenen en handen.

 

Vragen over schimmelnagel laserbehandeling?

Stel vrijblijvend uw vraag over schimmelnagel laseren. Ook telefonisch

bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor de schimmelnagel laserbehandeling. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat zoveel mogelijk van de aangetaste kalknagel verwijderd wordt. De nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel moet zoveel mogelijk worden afgevijld. Dit kunt u bij uw eigen pedicure laten doen.

 

De behandeling

Schimmelnagel laseren is snel en veilig. In totaal duurt de behandeling ongeveer 30 minuten. Doordat de laser warmte in de nagel brengt, kan de behandeling soms gevoelig zijn. 

 

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u schone sokken meeneemt die u direct na de behandeling kunt dragen. Dit om herbesmetting te voorkomen. Verder adviseren wij u om een antischimmelzalf te gebruiken. Deze zalf wordt om de nagels en tussen de tenen gesmeerd. Schoenen moeten ook minimaal één keer per week met een schimmelwerende strooipoeder behandeld worden. Beide middelen ontvangt u bij de eerste behandeling.

De huidtherapeut zal u advies geven hoe herinfectie te vermijden. In principe is een herinfectie altijd mogelijk omdat de schimmel overal voorkomt. 

 

 

Resultaat

Teennagels groeien met een snelheid van een millimeter per maand. Dit betekent dat de eerste resultaten zichtbaar zijn na 3 tot 6 maanden. Het duurt nog enkele maanden langer voordat de hele nagel er normaal en helder uitziet. Meestal zijn 3 tot 5 behandelingen nodig. Na 4 tot 5 maanden zal er een controle plaatsvinden waarin de voortgang besproken wordt en een eventuele nabehandeling gepland kan worden. Het te verwachten resultaat is afhankelijk van verschillende factoren. Hierdoor kan het zo zijn dat niet elke schimmelinfectie altijd volledig verdwijnt. 

 

Risico’s

Deze behandeling is zonder bijwerkingen. 

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Over het algemeen worden schimmelnagel laserbehandelingen niet vergoed. Controleer echter uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 

 

Interesse in schimmelnagel laseren? 

Helon biedt schimmelnagel laserbehandelingen aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingenInformatie over onze laserapparatuur

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over schimmelnagel laserbehandeling? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Schimmelnagel laserbehandeling

De prijzen voor deze behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid nagels die behandelt moeten worden. Dit wordt tijdens het intakegesprek door de huidtherapeut met u doorgesproken.

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar