Trichloorazijnzuur bij Xanthelasma

Trichloorazijnzuur (TCA) is een etsende zuurverbinding die bij plaatselijk aanbrengen een beschadigende werking heeft op huidcellen. De vloeistof geeft een branderige pijn en laat de huid wit verkleuren.

 

Vragen over trichloorazijnzuur bij xanthelasma?

Stel vrijblijvend uw vraag over trichloorazijnzuur bij xanthelasma. Ook telefonisch

bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patient bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor de behandeling met TCA voor xanthelasma. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig. Wel is het van belang dat u huid niet zongebruind is.

 

De behandeling

Het te behandelen gebied wordt eerst gereinigd en gedesinfecteerd met huidalcohol. Vervolgens wordt de TCA vloeistof met een wattenstaaf op de afwijkende huiddelen aangestipt. Tijdens het aanbrengen van het zuur moeten de ogen gesloten blijven. Waar nodig wordt de omliggende huid beschermd met een daarvoor bestemde creme. Het aanbrengen van het zuur geeft een brandend gevoel. Direct na het aanstippen wordt de huid wit van kleur.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan het branderige gevoel nog even aanhouden. Dit kan gekoeld worden met een koud gaasje. De witte verkleuring verdwijnt na enkele uren en er ontstaat een korst. Wanneer deze korst de huid verlaat blijft er een soort schaafwondje achter, die doorgaans zonder littekenvorming geneest. De genezingsduur ligt tussen 2 tot 3 weken.

 

Resultaat

Over het algemeen is 1 behandeling voldoende. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn wordt er een behandelinterval aangehouden van 4 tot 8 weken om de huid tussendoor goed te kunnen laten genezen. De behandeling heeft doorgaans een goed resultaat waarbij de xanthelasma plekken die behandeld zijn volledig verdwijnen. In de toekomst kan xanthelasma zich altijd opnieuw ontwikkelen. Wanneer dit gebeurd kan de behandeling met TCA herhaald worden.

 

Risico’s

Zeldzame bijwerkingen zijn zweertjes, littekenvorming en op de lange termijn pigmentverschuivingen. Wij raden u aan om 6 weken voor de behandeling tot 6 weken na de behandeling de zon en zonnebank te vermijden. Het behandelde gebied is gevoelig voor zonlicht en vergroot het risico op pigmentvorming.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Helaas hebben de meeste verzekeraars geen vergoeding voor de behandeling van xanthelasma. Controleer echter uw polis of vraag uw zorgverzekeraar wat bij u van toepassing is.


Interesse in trichloorazijnzuur bij xanthelasma? 

Helon biedt TCA aan bij de volgende indicaties:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar