Wenkbrauwtatoeage / eye-liner (permanente make-up)

Wanneer de beharing van uw wenkbrauwen geheel of gedeeltelijk is verdwenen bestaat er de mogelijkheid om deze semi-permanent te laten tatoeëren. Ditzelfde geldt voor een eyeliner. Dit kan bijvoorbeeld zijn na chemokuren, bij alopecia areata, wanneer de wenkbrauwen van nature niet sterk zijn aangezet, bij overgevoeligheid voor cosmetica of wanneer u graag altijd een verzorgde en sprekende uitstraling wilt. De behandeling van permanente make-up wordt ook wel dermatografie genoemd.

 

 

Vragen over wenkbrauwtatoeage/eye-liner?

Stel vrijblijvend uw vraag over wenkbrauwtatoeage/eye-liner. Ook telefonisch bereikbaar

op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De techniek van permanente make-up is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een echte tatoeage, deze blijft echter permanent zitten. Bij een wenkbrauwtatoeage of eyeliner gaat het om een semi-permanente tatoeage, waarbij met speciale apparatuur pigmentstoffen in de huid gebracht worden. Bij Helon wordt uitsluitend gewerkt met oplosbare pigmenten die in de loop van de jaren geleidelijk gaan vervagen. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze geen zware, mogelijk kankerverwekkende, metalen bevatten. De wenkbrauwtatoeage of eyeliner zal dus na verloop van jaren herhaald moeten worden.

 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten van een intakegesprek bedragen €35.

 

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor permanente make-up. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

 

De behandeling

De huidtherapeut bespreekt samen met u de vorm en kleur van de tatoeage. Aangezien de behandeling soms pijnlijk kan zijn, kan de huid vooraf oppervlakkig verdoofd worden door middel van een verdovingsspray. Tijdens de behandelingen worden pigmentstoffen met behulp van speciale naalden in de huid aangebracht. U krijgt specifieke adviezen mee hoe u de huid moet nabehandelen.

 

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid er rood/paars uitzien. Doordat de pigmenten nog niet in de huid opgenomen zijn, zal de kleur donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. Het behandelde gebied kan lijken op een lichte schaafwond en is meestal licht gezwollen. Wij adviseren gebruik te maken van een herstellende crème en om niet te krabben aan de eventueel ontstane korstjes om littekenvorming te voorkomen. De huid herstelt zich binnen twee weken en na vier tot zes weken kan de tatoeage, indien nodig, bijgewerkt worden.

 

Resultaat

Er wordt altijd gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Bij de wenkbrauwen maken we gebruik van de hairstroke-techniek. Dit is een methode waarbij met dunne naalden haartjes worden getatoeëerd die vrijwel niet van echt te onderscheiden zijn. Meestal zijn hier meerdere behandelingen voor nodig. Bij permanente make-up wordt gebruik gemaakt van oplosbare pigmenten die in de loop van een aantal jaren zullen vervagen. Meestal is nabehandeling nodig na 3 tot 5 jaar.

 

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Complicaties zijn echter nooit volledig uit te sluiten. Er is een kleine kans op infectie, littekenvorming en bij overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen de pigmenten sneller vervagen.

 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Er wordt onderscheid gemaakt of het medische of cosmetische indicatie betreft. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

 

Interesse in wenkbrauwtatoeage of eye-liner?

Helon biedt permanente make-up aan bij de volgende indicaties:

  • Cosmetisch verfraaien van wenkbrauwen en het aanbrengen van semi-permanente eyeliner.

 

Dezelfde methode kan ook ingezet worden voor o.a.:

  • Bij het geheel of gedeeltelijk ontbreken van de wenkbrauw of bijvoorbeeld alopecia areata- patiënten of na een chemokuur.
  • Bij het geheel of gedeeltelijk ontbreken van een tepel en/of tepelhof
  • Littekens
Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.

 

Hieronder genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. 

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Dit zal tijdens de intake met u besproken worden.

 

Meer weten over dermatografie? Bel ons gerust: 088-708 4990

Wij zijn op werkdagen van 8 tot 17 uur bereikbaar.

 

Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Klik onderaan deze pagina op de link naar uw zorgverzekeraar.

 

Dermatografie

Pakketprijzen (tot maximaal 3 behandelingen)

Wenkbrauwen:  € 362,-
Eyeliner boven of onder:  €207,50
Eyeliner boven en onder:  € 348,-

Nabehandeling:  €129,50

De exacte prijs en het aantal behandelingen worden besproken tijdens het intakegesprek. 

 

Vergoed uw zorgverzekeraar ?

Helon kan niet aangeven of uw zorgverzekeraar deze behandeling wel of niet vergoedt.

Om te kijken of deze behandeling wel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt,

kunt u uw zorgverzekeraar selecteren om een link naar hun pagina met vergoedingen te krijgen.

 

 

Ga naar een overzicht van vergoedingen van deze verzekeraar