Goede voornemens voor uw huid

Na al het feestgedruis is het dan weer tijd… Tijd voor de welbekende, en vaak oh zo moeilijke, goede voornemens. Omdat wij u hier natuurlijk graag een eindje mee op weg willen helpen, hebben wij 5 goede “huid-voornemens” voor u op een rijtje gezet. Bewust niet te moeilijk gemaakt, zodat u 2019 met frisse moed kan starten!

 

 

#1 Reinig uw huid dagelijks.

Voor sommigen is dit de gewoonste zaak van de wereld, maar toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun huid niet dagelijks reinigen. Wanneer u uw gezichtshuid dagelijks reinigt met een voor u geschikt product, verkleint u de kans op huidproblemen aanzienlijk. Kijk voor de grap eens hoeveel viezigheid er op uw ramen of auto zit na een paar weken niet schoonmaken. Vind u het een prettig idee om hiermee op uw gezicht rond te lopen?

 

#2 Gebruik zonbescherming.

Ons meest gegeven advies. We zeggen het zo vaak, dat we regelmatig bang zijn dat de boodschap inmiddels niet meer overkomt. Toch is het gebruik van zonbescherming het allerbeste wat u voor uw huid kan doen. Het vermindert de kans op pigmentvlekken, rimpels, storende vaatjes en huidkanker. Ook in de winter is zonbescherming nodig. Wel kunt u dan vaak af met een lagere factor (20 of 30).

 

#3 Stop met roken.

Waarschijnlijk het moeilijkste goede voornemen ever! Naast dat roken natuurlijk ontzettend veel gezondheidsrisico’s en ellende kan veroorzaken, is het ook funest voor uw huid. De huid wordt er dof en grauw van doordat het de doorbloeding vermindert en de laag dode huidcellen verdikt. Ook ontstaan er meer rimpels door het aanspannen van de mond en de afbraak van collageen en elastine. Stralend het nieuwe jaar tegemoet? Dan moeten die sigaretten dus toch echt de deur uit!

 

#4 Gooi oude crèmes weg.

Crèmes zijn een bepaalde tijd houdbaar nadat u ze opent. Meestal is dit 6 of 12 maanden. De reden hiervoor is dat de conserveringsmiddelen op een gegeven moment niet meer werken en bacteriën en schimmels zich dus lekker kunnen gaan vermenigvuldigen. Geen fijn idee hè? Bij potjes creme is dit overigens een groter probleem dan bij luchtdichte pompsystemen. Daarnaast geldt ook nog eens dat sommige crèmes actieve ingrediënten bevatten als zonnefilters, vitamine C of retinol. Dit zijn stoffen die erg gevoelig zijn en na blootstelling aan zuurstof en licht hun werkzaamheid verliezen. Tip: noteer de openingsdatum met een stift op de pot, tube of fles zodat u altijd weet wanneer u het product weg moet gooien.

 

#5 Laat u adviseren door een huidtherapeut.

Hebt u problemen met uw huid of wilt u juist uw gezonde huid mooi houden? U kunt altijd terecht bij een huidtherapeut voor informatie over behandelingen, verzorgingsproducten en make-up. Huidtherapeuten zijn HBO opgeleide paramedici die u de begeleiding kunnen bieden die u nodig hebt en wanneer nodig, goed kunnen behandelen. Voor sommige behandelingen en producten kunt u zelfs een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar. Wilt u 2019 stralend beginnen? Onze huidtherapeuten staan voor u klaar!

 

 

Geschreven door:

 

 

Heleen - Huidtherapeut

 

 

 

Vragen over deze blog?

Stel vrijblijvend uw vraag. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Overige blogberichten

Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 17 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.