De behandelmogelijkheden voor huidverbetering

Het is winter en dat merken veel mensen gelijk aan hun huid. In deze periode word uw huid weer bleker, droger, grauwer en doffer. Gelukkig behoort een stralende en frisse huid ook in de wintermaanden tot de mogelijkheden. Door de oude huidcellen te vernieuwen voor nieuwe stralende huidcellen wordt uw huidconditie verbeterd. Welke behandelmogelijkheden hiervoor zijn, leest u in deze blog.

 

Tijdens de zomerperiode is uw huid in aanraking gekomen met uv-stralen. Een natuurlijke beschermingsreactie van de huid is om pigmentkorrels aan te maken in de bovenste huidlaag. Bovendien wordt de huid dikker, zodat licht minder diep kan door dringen en uv-stralen beter gefilterd en weerkaatst kan worden. Deze natuurlijke reactie van de huid zorgt ervoor dat u in de zomer beter beschermd bent tegen de zon. In de herfst hebben we deze extra huidlaag niet nodig en bovendien kunnen de onderste huidlagen hierdoor niet goed ontwikkelen tot mooie huidcellen. Uw huid kan wel wat ondersteuning gebruiken om van die extra huidlaag af te komen.


Helon biedt meerdere behandelingen aan voor huidverbetering. Welke behandeling past het beste bij u? Dat is afhankelijk van het doel.

 

 

Peelings hebben het vermogen om dode huidcellen te verweken. Doordat deze cellen niet meer samenplakken, schilfert de huid versneld af. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt. We hebben meerdere soorten peelings waardoor het mogelijk is om verschillende huidproblemen te behandelen zoals, acne (littekens), pigment, rosacea, een gevoelige huid en huidveroudering.

 

Microdermabrasie is een behandelmethode die we toepassen om dode huidcellen te verwijderen en om de huid te stimuleren voor het aanmaken van nieuwe cellen. Het doel is om een ruwe en droge huid te verzachten en oppervlakkige pimentvlekken te vervagen.

 

  • Fractionele lasertherapie

Met de Erbium: Glass fractional laser (ResurFX van lumenis) kunnen we zeer gecontroleerde schade in het bindweefsel herstellen. Deze laser heeft een golflengte van 1565 nm. Dat betekent dat het laserlicht geabsorbeerd wordt door water in de cellen. Fractioneel houdt in dat de laserstraal opgedeeld wordt in hele kleine laserstralen, waardoor de huid tussen de laserpulsen intact blijft. Het voordeel hiervan is dat de hersteltijd korter is en de kans op bijwerkingen kleiner is. Deze gecontroleerde laserstralen gaan tot halverwege de lederhuid. De bindweefselcellen in de lederhuid worden in de weken na de behandeling geactiveerd tot de aanmaak van collageen en elastine. Dit nieuwe bindweefsel is sterker en elastischer, wat resulteert in een steviger en gladde huid. De volgende huidklachten kunnen we met de ResurFX behandelen: acnelittekens, huidveroudering, striae, chirurgische littekens en rimpels/fijne lijntjes.

 

De Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geven. Hierdoor ontstaan er kleine kanaaltjes verticaal oppervlakkig in de huid. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, dat diep in de huid op gang komt. In het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Het resultaat is een stevigere, gladdere huid en een egalere teint.

 

Botox is een middel dat geïnjecteerd wordt om de spieractiviteit te verminderen. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Bij ZGT Helon werken wij voor deze behandeling met het merk Bocouture®. Enkele dagen na de behandeling zal de botuline-toxine gaan werken en neemt de spieractiviteit af. Na ongeveer twee weken is het effect op de spier maximaal. De rimpels zijn minder diep en de huid wordt steeds gladder. Het effect van een Botox® behandeling blijft gemiddeld drie tot zes maanden zichtbaar. Uit ervaring blijkt wel dat na meerdere behandelingen het effect ook langer zal aanhouden. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de zes tot negen maanden een behandeling nodig.

 

De dermatologen van Helon werken uitsluitend met biologisch afbreekbare fillers, waaronder hyaluronzuur (Calcium hydroxyl apatiet). Deze fillers worden toegepast voor het verminderen van lijnen en rimpels, groeven en plooien en het corrigeren van volume verlies en gezichtscontouren. Hyaluronzuurfillers worden daarnaast ook gebruikt voor het vullen van de lippen. Direct na de behandeling met de filler zie je dat de huid gladder is en dat rimpels minder diep zijn. Na één tot twee dagen zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Doordat fillers op basis van hyaluronzuur op den duur volledig door het lichaam wordt afgebroken, zijn de resultaten van tijdelijke aard. Je profiteert, afhankelijk van de indicatie, 6 tot 15 maanden van het effect van de behandeling en deze kan zonder problemen worden herhaald.

 

In onderstaande tabel zijn de behandelingen en de daar bijbehorende doelen, hoeveelheid behandelingen, kosten en dergelijke overzichtelijk weergegeven.

 

Behandeling

Doel

Hoeveel behandelingen

Frequentie

Prijs

per  behandeling

Chemische peelings

Opfrissen

Huidstructuur verbetering

Acne

Rosacea

Pigmentvlekken

Fijne lijntjes

Oppervlakkige (acne) littekens

 

3-6 behandelingen afhankelijk van het doel.

Mild

 2 weken

 

Medium

 3-4 weken

 

Intensief

 4 weken

Mild

 €60

 

Medium

 €75,50

 

Intensief

 €95,50

Microdermabrasie

Opfrissen

Vervagen van pigmentvlekken

Huidstructuur verbetering

3-6 behandelingen afhankelijk van het doel.

 

2-4 weken

€128,50

Fractionele lasertherapie

Acnelittekens

Huidveroudering

Striae

Chirurgische littekens

Rimpels/fijne lijntjes.

3-5 behandelingen.

Elke behandeling geeft verbetering

4-5 weken

Acnelittekens:
1/3 gelaat €175
2/3 gelaat €250
Gelaat €325
Schouder €350

Striae v.a. €175

 

Huidveroudering:
2/3 gelaat €250
Gelaat €325
Hals €250
Gelaat en hals €450
Decolleté €325

Dermapen

Oppervlakkige en diepere (acne) littekens

Lijntjes en oppervlakkige rimpels

Huidstructuur verbetering

 

3-6 behandelingen afhankelijk van het doel

4-6 weken

Cosmetisch €161

Littekens €207,50

Botox®

Rimpels

Gummy smile

Migraine
Golfbal kin

Wenkbrauw lift

Indien gewenst kan dit zonder problemen herhaald worden

3-6 maanden

 

Bij meerdere behandelingen zal het effect langer aanhouden ongeveer 6-9 maanden.

 

Afhankelijk van de hoeveelheid zones.

 

1 zone   €175,00

2 zones €325,00

3 zones €450,00

4 zones €600,00

Fillers

Rimpels

Lijnen

Groeven en plooien

Volume verlies

Opvullen van lippen

Indien gewenst kan dit zonder problemen herhaald worden

6-15 maanden

Afhankelijk van de hoeveelheid zones en indicatie.

 

€300 - €850

 

Geschreven door:

 

 Mayke - Huidtherapeut

 

 

 

 

Vragen over deze blog?

Stel vrijblijvend uw vraag. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

 

Overige blogberichten

Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 17 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.