De invloed van stress op de huid

We leven op dit moment in een bizarre tijd. Veel mensen werken vanuit huis, geven onderwijs aan de kinderen en hebben misschien ook wel de zorgen om hun ouders. We piekeren of de wereld ooit nog als ‘vanouds’ zal worden. Uiteraard komt daar ook nog eens bij dat we met z’n allen proberen om zo gezond mogelijk te blijven en Corona buiten de deur te houden.

 

Dit alles kan stress opleveren en ervoor zorgen dat je huid van slag raakt. Toch is de invloed van emoties op de huid lang afgedaan als onzin, onwetenschappelijk of zweverig. Er is voldoende bewijs dat negatieve emoties en stress een slechte invloed hebben op je huid. Hoewel er nog heel veel onderzoek gedaan moet worden, weten we inmiddels wel dat de grote boosdoener cortisol is. Ons lichaam maakt bij veel stress het hormoon cortisol aan, dit zorgt ervoor dat er een disbalans ontstaat in de hormoonhuishouding. Cortisol is een hele nuttige stof, tenzij het te lang in ons lichaam aanwezig blijft. Een langdurig verhoogde cortisol spiegel heeft negatieve effecten op onze huid. Het kan namelijk de huidbarrière verstoren, waardoor de huid toegankelijker wordt voor bacteriën dit kan weer leiden tot ontstekingen/puistjes op de huid. Maar er gebeurt nog meer; de huid verdampt meer vocht, het immuunsysteem komt onder druk te staan evenals de celvernieuwing. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, langdurige stress veroorzaakt ook nog eens huidveroudering.

 

We kunnen er niet meer omheen, stress heeft een negatieve invloed op onze huid. Het is daarom belangrijk om in deze hectisch tijd goed voor jezelf te zorgen en uiteraard ook voor je huid. Met de juiste producten kun je de huidbarrière herstellen en versterken. Maar het allerbelangrijkst probeer stress te elimineren: beweeg dagelijks een halfuur, eet gezond, slaap voldoende en probeer af en toe te ontspannen. Kies voor jezelf en jouw gezondheid!

 

 

Geschreven door:

 

 Ingrid - Huidtherapeut

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige blogberichten

Afspraak maken

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.