Huidveroudering

 

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk. De stofwisselingsprocessen in onze cellen nemen af waardoor de huid dunner, slapper, kwetsbaarder en droger wordt. Het natuurlijke verouderingsproces kan zowel positief als negatief beïnvloed worden door de mate van zonblootstelling en levensstijl.

 

Hoe ziet huidveroudering er uit?

In een verouderde huid zijn er enkele veranderingen in structuur, kleur en samenstelling van de huid zichtbaar en waarneembaar:

  • De opperhuid wordt dunner en het aantal cellagen neemt af. De huid wordt kwetsbaarder, droger en grauwer.
  • Door de afname van collageen en elastine in lederhuid verliest de huid zijn stevigheid en wordt minder rekbaar en soepel. De huid wordt stugger, slapper en er ontstaan rimpels en plooien.
  • Er kunnen huidafwijkingen optreden ten gevolge van zonneschade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de goedaardige lentigo solaris (pigmentvlekken), couperose en verrucae seborrhoica (ouderdomswratten), maar ook aan (mogelijk)kwaadaardige plekjes als actinische keratosen, basaalcelcarsinomen en plaveiselcelcarcinomen.
  • De verdeling van pigmentcellen wordt onregelmatiger waardoor de huid minder egaal wordt.
  • Haren worden grijs door de afbraak van tyrosinase (een enzym dat verantwoordelijk is voor de productie van melanine).

 

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering begint eigenlijk al rond het 25e levensjaar maar wordt veelal pas echt zichtbaar rond het 35e jaar. De snelheid waarmee en de mate waarin de deze veranderingen optreden zijn afhankelijk van genetische en uitwendige factoren. Levensstijl speelt een belangrijke rol. De huid wordt namelijk voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving. Factoren die huidveroudering kunnen versnellen zijn blootstelling aan UV straling (zonlicht en zonnebank), roken, zwaartekracht, hormonen, voeding, luchtverontreiniging en weersinvloeden.

 

Last van huidveroudering?

Bij Helon willen wij graag helpen om de tekenen van huidveroudering te verminderen. Wij bieden hiervoor de volgende behandelingen aan:

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.