Bereikbaarheid tijdens de feestdagen

Tijdens de periode van de feestdagen zijn onze openingstijden en bereikbaarheid op enkele dagen afwijkend. Hieronder vindt u een overzicht van de periode van 23 december t/m 2 januari.

 

Maandag 23 december: reguliere openingstijden

Dinsdag 24 december: 08.30 – 12.00 uur

Woensdag 25 december: gesloten

Donderdag 26 december: gesloten

Vrijdag 27 december: gesloten

 

Maandag 30 december: reguliere openingstijden

Dinsdag 31 december: 08.30 – 12.00 uur

Woensdag 1 januari: gesloten

 

Vanaf donderdag 2 januari gelden onze reguliere openingstijden weer.  

 

 

* Alvast ter info: vrijdag 17 januari zijn wij de gehele dag gesloten.

Actie ZO Skin Health en Coloresience 

Speciaal voor de december maand geven wij speciale gifts weg bij aanschaf van Zo Skin Health en Colorescience producten! De actie geldt zolang de voorraad strekt, op=op. Profiteer snel!

 

Actie ZO Skin Health

Bij aanschaf van €250,- aan ZO Skin Health producten, ontvangt u een gratis gift set met deluxe samples van de Daily Power Defense en de Instant Pore Refiner t.w.v. €90,95!

 

ZO Skin Health

Ook in de wereld van huidverzorging is er een heel groot aanbod van merken en producten. Toch hebben wij gekozen voor ZO Skin Health. Waarom? De resultaten liegen er niet om en het bestrijd huidproblemen niet als losstaande aandoening, maar heeft als uitgangspunt een gezonde, goed functionerende huid als geheel. De huidverbeterende producten van Dr. Zein Obagi stimuleren de huidcellen en schudden ze wakker wanneer ze niet (meer) optimaal werken. De huid moet dus zelf aan de slag om strakker, egaler, zachter en steviger te worden. Daarvoor moet de communicatie tussen huid en lichaam in balans zijn. Uiteraard zijn de producten geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Voor verdere informatie over de producten van ZO Skin Health en de resultaten klik hier verder.

 

Actie Colorescience
Bij aanschaf van €150,- aan Coloresience minerale make-up, ontvangt u een gratis Lipshine SPF 35 t.w.v. €30,75!

 

Colorescience

Op zoek naar een prachtig make-up en verzorgingsmerk op basis van mineralen? Colorescience make-up onderscheidt zich van andere merken door de hoge kwaliteit van de ingrediënten, de effectieve formuleringen, de variatie in kleuren en de eenvoud in gebruik. Elk product streeft ernaar om het verschil te maken in de vermindering van huidimperfecties en huidaandoeningen. De minerale make-up producten van Colorescience® zijn mengbaar, ademend, bevatten speciaal geproduceerde mineralen en voedingsrijke ingrediënten. Alles wat uw huid nodig heeft en niets wat uw huid niet nodig heeft. Goed om te weten; indien u de producten gebruikt om een huidaandoening te kunnen camoufleren komen deze in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraar. 

 

Voor verdere informatie over de producten van ZO Skin Health en de resultaten klik hier verder.

 

*Deze actie loopt tot en met 31 december en het is niet mogelijk om deze actie te combineren met andere acties.

Een patiënt aan het woord na een periode van borstkanker

In december 2013 is mijn borst verwijderd i.v.m. borstkanker en ik kreeg daarbij een borstimplantaat. Nooit is er gesproken over een tatoeage van de tepelhof met tepel. Eerlijk gezegd had ik daar ook geen behoefte aan, mijn vrouwelijkheid was geschonden en daarbij heb ik het gelaten. Helaas is het implantaat gaan inkapselen, met veel pijn als gevolg en een enorme misvorming van de borst. In september 2018 is het implantaat vervangen met een mooie vorm als gevolg. Mijn plastische chirurg drong er erg op aan om deze keer een tepelhof te laten tatoeëren, omdat dat mijn gevoel van vrouw- zijn zou verbeteren. Na lang aarzelen heb ik het uiteindelijk toch doorgezet. De tepelhof heeft veel van het litteken doen verwijderen, wat ik toch heel waardevol vind en waar ik heel blij mee ben. Nooit verwacht! Als ik nu in de spiegel kijk, dan zie ik niet als eerst een litteken, maar een tepelhof en dat geeft een totaal ander beeld van mijzelf. Een tepelhof in vorm en kleur aangepast aan de andere borst. Wat mij betreft een aanrader voor iedere vrouw, die moeite heeft met haar geschonden identiteit. 

Katoenentasjes voor het goede doel

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden. Om hierin ook een steentje bij te dragen hebben wij besloten om hippe katoenen tasjes te ontwikkelen met ons logo. De tasjes zijn niet alleen gedrukt voor de duurzaamheid, maar ook om de opbrengst aan een goed doel te schenken. De kosten van het tasje bedraagt €1,- en de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Huidfonds. Vanwege dezelfde gemeenschappelijke doelstellingen hebben we gekozen voor dit goede doel. Het Huidfonds is een erkende goededoelenorganisatie die het belang van een gezonde huid onder de aandacht wil brengen. 'Hou van je huid, zorg voor je huid' is de boodschap die zij uitdragen. De doelstellingen van hen sluiten perfect aan bij die van ons namelijk; voorkomen van huidaandoening door voorlichting, verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die anders is.

Rosacea 

 

Van een gevoelige, ontstoken huid naar een gezonde, stralende huid

 

Een rode huid die puistjes vertoont, jeukt, brandt en ruw aanvoelt. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea. Rosacea is een huidklacht die vaker voorkomt dan je denkt. 20% van de vrouwen heeft last van rosacea.

Wij zien bij Helon veel mensen die zich niet bewust zijn van het feit dat zij rosacea hebben, of juist ten einde raad zijn omdat ze er niet vanaf komen. Gelukkig kunnen we de huid binnen korte tijd weer gezond en stralend maken en houden. Daarover leg ik je graag meer uit in deze blog.

 

Hoe herken je rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische en ongecontroleerde ontsteking van de huid en komt meestal tot uiting rond de leeftijd van 30-50 jaar. Het begint meestal met lichte roodheid en gesprongen vaatjes (couperose) op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Als rosacea niet wordt behandeld, kunnen er gaandeweg puistjes en structuurveranderingen (ruwe, verdikte huid) ontstaan en de roodheid zal feller en hardnekkiger worden. Doordat de huid constant ontstoken is, kan ook de huidbarrière (de weerstand van je huid) verstoord raken. De huid reageert dan overdreven op allerlei invloeden van buitenaf zoals weersveranderingen, bepaalde producten, zonlicht etc. Bovendien verdampt er teveel vocht uit de huid. Dit is de reden dat veel mensen klagen over droogheid, jeuk, branderig of trekkerig gevoel.

 

Waardoor ontstaan de klachten?

Er is niet één exacte oorzaak van rosacea bekend maar hierover bestaan meerdere theorieën. Uit onderzoeken blijkt dat het gaat om meerdere factoren die verband hebben met elkaar:

 

 • Erfelijke aanleg (rosacea komt vaker voor binnen de familie)
 • Hormonale schommelingen
 • Overtollige talgproductie (vaak is er een geschiedenis van acne)
 • Stuwing in de gesprongen bloedvaatjes zorgt voor ontsteking in de huid
 • Dankzij de talgproductie kan de “Demodex”-mijt op de huid toenemen en de ontstekingsreactie hierdoor verergeren
 • Verstoorde huidbarrière (ten gevolge van de chronische ontsteking)

 

Wat is eraan te doen?

Gelukkig zijn bovenstaande klachten goed te herstellen. Helon biedt een complete aanpak van rosacea, zodat alle oorzaken en symptomen van rosacea effectief behandeld kunnen worden. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

 

Huidgezondheid herstellen: ZO Skin Health

Met producten van ZO Skin Health wordt een medische thuisbehandeling uitgevoerd om de totale huidgezondheid te herstellen. Herstel zal niet plaatsvinden door de huid met rust te laten, zoals men vaak denkt, maar juist door celfuncties te stimuleren en de huidbarrière te herstellen. Hiermee worden niet alleen de symptomen van rosacea behandeld en voorkomen, ook de gehele huid gaat er gezonder uit zien. Het resultaat is een sterke, gladde en egale huid!

 

Vaatjes verwijderen: vaatlaser behandeling

Indien er gesprongen vaatjes aanwezig zijn, kan de vaatlaser ingezet worden om deze te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat roodheid en blozen sterk verminderd.

 

Roodheid camoufleren: Colorescience minerale make-up

Deze minerale make-up is gezond voor je huid en kan probleemloos worden gebruikt bij rosacea om de roodheid op zeer effectieve en natuurlijke manier te camoufleren.

 

Voeding- en leefstijl advies

Bij een bestaande rosacea zijn een aantal voedings- en leefstijl factoren bekend die de klachten kunnen uitlokken en verergeren. In een gesprek met de huidtherapeut wordt doorgenomen hoe je hier in het dagelijks leven rekening mee kunt houden.

 

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat rosacea altijd op de achtergrond in de huid aanwezig blijft. Door uitlokkende factoren te vermijden en de huid goed te onderhouden, behoud je de gezonde conditie. De huidtherapeut kan je hierin begeleiden.

 

Vergoeding

Doordat al onze behandelingen uitgevoerd worden door huidtherapeuten, voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Meestal komen vergoedingen voor camouflagetherapie, camouflageproducten en vaatlaserbehandelingen uit het aanvullende pakket. Check dus uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

Resultaten

 

Afspraak maken

Typisch Helon

 • Professionele apparatuur
 • Gekwalificeerd personeel
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
 • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.