Nieuw: ZO 3-step stimulation peel

Januari staat voor velen in het teken van goede voornemens, een frisse start voor het nieuwe jaar. De meest bekende voornemens zijn vaak gericht op o.a. afvallen, gezonder leven, meer bewegen etc. Maar hoe staat het eigenlijk met uw huid? Om het jaar goed te beginnen hebben wij een leuke actie voor iedereen die dit jaar wil starten met een compleet vernieuwde, stralende en gezonde huid.

 

De 3- STEP stimulation peel

Een compleet vernieuwde, zachte huid die er gezond en stralend uitziet: dat is het resultaat van een 3-step stimulation peel van ZO Skin Health. Deze unieke peeling sluit perfect aan bij de thuisbehandeling van ZO Skin Health en tilt je resultaat naar een hoger niveau. De 3-step stimulation peel is niet zomaar een peeling. Om de peeling veilig te kunnen ondergaan dient de huid voorbereid te zijn met de producten van ZO Skin Health, vervolgens kan iedereen behandeld worden ongeacht huidkleur of type. Dankzij de 3 stappen is het een zeer effectieve en veilige behandeling van acne-littekens, melasma, schade door de zon, fijne lijntjes, een ruwe huidtextuur en grove poriën. 

 

Om u kennis te laten maken met deze nieuwe peeling hebben we een leuke actie: als u tussen 1 januari en 31 maart met een behandeling start, betaald u €315,- (normaal €350,-) voor de 3-step stimulation peel, u ontvangt 10% korting op de minerale zonbescherming broadspectrum SPF 50 van ZO Skin Health en u ontvangt een deluxe sample hydrating cleanser van ZO Skin Health cadeauOnze collega Ingrid onderging deze peeling en behaalde een prachtig eindresultaat. 

Voor                                                   Na

Voor                                                 Na

Voor                                                 Na

 

Voor verdere informatie over de producten van ZO Skin Health en de resultaten klik hier verder.

 

*Deze actie loopt tot en met 31 maart en het is niet mogelijk om deze actie te combineren met andere acties.

Nieuw: baby botox

Botoxen en jouw natuurlijke uitstraling behouden?

Dat kan met 'Baby botox' dit wordt ook wel Botox subtiel genoemd. Veel mensen zijn bang dat ze na een behandeling met botuline toxine geen mimiek meer hebben en ze daardoor onnatuurlijk gaan uitzien. Die angst is gelukkig niet terecht. Juist met deze behandeling kunnen we een resultaat op maat geven. Met Botox subtiel kunnen we met minder doses een frissere uitstraling verkrijgen en toch je normale gezichtsuitdrukking behouden. De prijs is daardoor ook voordeliger, bij Helon betaal je voor een baby botox €100,-. Wil je meer weten? Dus maak een afspraak bij  ZGT Helon (088-708 49 90) met onze injectable dermatoloog dr David Njoo. Less is more!

*Onderstaande foto is een voorbeeld van baby Botox bij de voorhoofdsrimpels. Op beide foto's wordt de wenkbrauwen bewust opgetrokken.

 

Voor verdere informatie over de werking van injectables, klik hier verder.

Katoenentasjes voor het goede doel

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden. Om hierin ook een steentje bij te dragen hebben wij besloten om hippe katoenen tasjes te ontwikkelen met ons logo. De tasjes zijn niet alleen gedrukt voor de duurzaamheid, maar ook om de opbrengst aan een goed doel te schenken. De kosten van het tasje bedraagt €1,- en de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Huidfonds. Vanwege dezelfde gemeenschappelijke doelstellingen hebben we gekozen voor dit goede doel. Het Huidfonds is een erkende goededoelenorganisatie die het belang van een gezonde huid onder de aandacht wil brengen. 'Hou van je huid, zorg voor je huid' is de boodschap die zij uitdragen. De doelstellingen van hen sluiten perfect aan bij die van ons namelijk; voorkomen van huidaandoening door voorlichting, verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die anders is.

Rosacea 

 

Van een gevoelige, ontstoken huid naar een gezonde, stralende huid

 

Een rode huid die puistjes vertoont, jeukt, brandt en ruw aanvoelt. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea. Rosacea is een huidklacht die vaker voorkomt dan je denkt. 20% van de vrouwen heeft last van rosacea.

Wij zien bij Helon veel mensen die zich niet bewust zijn van het feit dat zij rosacea hebben, of juist ten einde raad zijn omdat ze er niet vanaf komen. Gelukkig kunnen we de huid binnen korte tijd weer gezond en stralend maken en houden. Daarover leg ik je graag meer uit in deze blog.

 

Hoe herken je rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische en ongecontroleerde ontsteking van de huid en komt meestal tot uiting rond de leeftijd van 30-50 jaar. Het begint meestal met lichte roodheid en gesprongen vaatjes (couperose) op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Als rosacea niet wordt behandeld, kunnen er gaandeweg puistjes en structuurveranderingen (ruwe, verdikte huid) ontstaan en de roodheid zal feller en hardnekkiger worden. Doordat de huid constant ontstoken is, kan ook de huidbarrière (de weerstand van je huid) verstoord raken. De huid reageert dan overdreven op allerlei invloeden van buitenaf zoals weersveranderingen, bepaalde producten, zonlicht etc. Bovendien verdampt er teveel vocht uit de huid. Dit is de reden dat veel mensen klagen over droogheid, jeuk, branderig of trekkerig gevoel.

 

Waardoor ontstaan de klachten?

Er is niet één exacte oorzaak van rosacea bekend maar hierover bestaan meerdere theorieën. Uit onderzoeken blijkt dat het gaat om meerdere factoren die verband hebben met elkaar:

 

 • Erfelijke aanleg (rosacea komt vaker voor binnen de familie)
 • Hormonale schommelingen
 • Overtollige talgproductie (vaak is er een geschiedenis van acne)
 • Stuwing in de gesprongen bloedvaatjes zorgt voor ontsteking in de huid
 • Dankzij de talgproductie kan de “Demodex”-mijt op de huid toenemen en de ontstekingsreactie hierdoor verergeren
 • Verstoorde huidbarrière (ten gevolge van de chronische ontsteking)

 

Wat is eraan te doen?

Gelukkig zijn bovenstaande klachten goed te herstellen. Helon biedt een complete aanpak van rosacea, zodat alle oorzaken en symptomen van rosacea effectief behandeld kunnen worden. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

 

Huidgezondheid herstellen: ZO Skin Health

Met producten van ZO Skin Health wordt een medische thuisbehandeling uitgevoerd om de totale huidgezondheid te herstellen. Herstel zal niet plaatsvinden door de huid met rust te laten, zoals men vaak denkt, maar juist door celfuncties te stimuleren en de huidbarrière te herstellen. Hiermee worden niet alleen de symptomen van rosacea behandeld en voorkomen, ook de gehele huid gaat er gezonder uit zien. Het resultaat is een sterke, gladde en egale huid!

 

Vaatjes verwijderen: vaatlaser behandeling

Indien er gesprongen vaatjes aanwezig zijn, kan de vaatlaser ingezet worden om deze te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat roodheid en blozen sterk verminderd.

 

Roodheid camoufleren: Colorescience minerale make-up

Deze minerale make-up is gezond voor je huid en kan probleemloos worden gebruikt bij rosacea om de roodheid op zeer effectieve en natuurlijke manier te camoufleren.

 

Voeding- en leefstijl advies

Bij een bestaande rosacea zijn een aantal voedings- en leefstijl factoren bekend die de klachten kunnen uitlokken en verergeren. In een gesprek met de huidtherapeut wordt doorgenomen hoe je hier in het dagelijks leven rekening mee kunt houden.

 

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat rosacea altijd op de achtergrond in de huid aanwezig blijft. Door uitlokkende factoren te vermijden en de huid goed te onderhouden, behoud je de gezonde conditie. De huidtherapeut kan je hierin begeleiden.

 

Vergoeding

Doordat al onze behandelingen uitgevoerd worden door huidtherapeuten, voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Meestal komen vergoedingen voor camouflagetherapie, camouflageproducten en vaatlaserbehandelingen uit het aanvullende pakket. Check dus uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

Resultaten

 

Afspraak maken

Typisch Helon

 • Professionele apparatuur
 • Gekwalificeerd personeel
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
 • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.