Even rechtzetten..

 

Helon heeft wel degelijk een contract met Menzis

TC Tubantia schrijft in de uitgave van woensdag 7 februari 2018 dat Helon Huid- en Laserkliniek geen contract heeft met Menzis (artikel: Priveklinieken in Twente, niet alleen voor rijke stinkerds). 


Dit is onjuiste informatie. Helon is gelieerd aan ZGT en heeft wel degelijk een contract met Menzis. In het artikel bleken een aantal fouten te staan. Online is bij het artikel nu een extra stuk tekst geplaatst.

Een zegsvrouw van Menzis: Klinieken gelieerd aan de Twentse ziekenhuizen, zijn weliswaar onafhankelijk, maar voor ons vallen ze onder de erkenning van de ziekenhuizen en daarom zijn we vergeten ze apart in de zorgvinder te vermelden. Dit gaan we zo snel mogelijk herstellen."

Tubantia plaatste begin deze middag een rectificatie op het artikel waarin de vermelding van een aantal klinieken rechtgezet wordt. Het artikel vindt u hier.

Open dag bij ZGT Helon!

Helon Huid- en Laserkliniek is al meer dan 17 jaar specialist in huidbehandeling en –verzorging. Binnen de muren van ZGT bieden wij u een kwaliteit en veiligheid die uniek is in de omgeving. Ons team van professionals is deskundig, gekwalificeerd en persoonlijke aandacht voor u en uw huid staat voorop.

 

Kom kijken en ervaar Helon zelf

Op zaterdag 17 maart opent Helon van 10.00 tot 14.00 uur haar deuren tijdens de Nationale week van Zorg en Welzijn. Tijdens deze open dag bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze kliniek en behandelruimtes.

 

Wij laten u graag met diverse demonstraties zien wat er allemaal mogelijk is om op gezonde en professionele wijze huidaandoeningen te behandelen. Onze huidtherapeuten beantwoorden graag uw vragen over huidbehandelingen en huidverzorgende producten en u kunt tevens een afspraak maken voor een gratis intake op een later moment. Kom dus langs, vraag vrijblijvend advies en maak kennis met Helon.

 

Zorg voor uw huid

Wilt u weten wat u kunt doen voor uw huid? Kom gezellig langs en ontdek meer over laserbehandelingen, tatoeageverwijdering, acnetherapie, ontharing en alle overige behandelingen. Het Helon team staat voor u klaar!

 

 

ZGT Hengelo

 • 17 maart 2018, 10.00 – 14.00 uur
 • 2e verdieping Zorgboulevard
 • Demonstraties van diverse behandelingen
 • Rondleiding door de kliniek en behandelruimtes
 • Advies en informatie over behandelingen, huidverzorging en producten
 • Informatiestand verzorgt door een vertegenwoordigster van La Roche Posay

 

ZGT Almelo

 • 17 maart 2018, 10.00 – 14.00 uur
 • Begane grond Zorgboulevard
 • Rondleiding door de kliniek en behandelruimtes
 • Advies en informatie over behandelingen, huidverzorging en producten

Noodtoilettasjes... 

Een uitkomst bij onverwachte opnames

 

Het kan voorkomen dat u onverwacht opgenomen wordt in het ziekenhuis. Vaak is een nieuwe patiënt niet voorbereid op een onverwachte opname. U komt dan zonder uw persoonlijke spullen ineens op een afdeling te liggen.

 

Om familie of naasten niet onnodig naar huis te laten rijden wordt er een pilot gedraaid met ‘noodtoilettasjes’.

 

Een noodtoilettas is een goede uitkomst om een stukje zorg weg te nemen. Het tasje bevat een tandenborstel, tandpasta, een borstel met spiegel, wasgel, balsem, oogcrème en lippenbalsem. Wij dragen met onze huidverzorgingsproducten bij aan deze toilettas en hopen hiermee patiënten en familie/naasten een groot plezier te doen!

 

Nieuw bij Helon: TattooStar Effect Combo

Maak nu kennis met onze nieuwste aanwinst, de enige in Nederland!

 

 

TattooStar Effect Combo

Sinds december 2017 zijn wij de trotse bezitters van de "TattooStar Effect Combo". De TattooStar Effect Combo is een breed inzetbare laser bij de behandeling van pigmentproblemen. Onze nieuwe laser kan op wel drie verschillende golflengten werken (532nm, 694nm en 1064nm) waardoor we een breed scala aan mogelijkheden kunnen behandelen. Waar voorheen alleen zwarte en donkere tatoeages geschikt waren om te verwijderen, kunnen we nu ook kleuren als rood, blauw en groen behandelen. Doordat de pulsduur van de laser korter is kunnen we daarnaast vaak met minder behandelingen en bijwerkingen mooie resultaten behalen.

 

Behandelmogelijkheden;

Verwijderen van tatoeages (ook gekleurde tatoeages), pigmentvlekken en wenkbrauwtatoeages (permanente make-up).

 

 

Vragen over deze laser?

Stel vrijblijvend uw vraag. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Een beetje overzicht in het oerwoud van ontharingsmethoden…

 

“Wat zijn precies de verschillen tussen diverse soorten ontharingslasers en IPL apparaten?”

 

Deze vraag wordt de laatste tijd veel gesteld. Vandaar dat wij u graag meer vertellen over het werkingsmechanisme van enkele verschillende methodes, de uitvoering en kwaliteit ervan en het verschil in kosten.

 

Allereerst is het van belang om duidelijk te maken dat de beste behandeling soms kan verschillen per persoon. Uit vele wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat laser de meest permanente haarvermindering geeft. Het is echter niet altijd zo dat je altijd van al je haren af bent na enkele laserbehandelingen. Zaken die invloed kunnen hebben zijn bijvoorbeeld: hormonen, medicatie en het zelfherstellende vermogen van je lichaam. De verbetering die doorgaans gezien wordt is 60 tot 80% definitieve vermindering van de beharing. Over het algemeen geldt: hoe donkerder en dikker de haren, hoe beter het resultaat.

 

 

Hoe werken de verschillende methodes?

 • Laser:

Klassieke lasers werken met één zuivere en krachtige golflengte licht. Het aanwezige pigment in de haren zal het licht absorberen waardoor de haar heel snel en tot minimaal 70°C verhit wordt. De warmte die tijdens de behandeling ontstaat, komt tot diep in de huid bij de haarwortel, waardoor het haarzakje in enkele behandelingen volledig vernietigd wordt. Doordat er maar één golflengte gebruikt wordt, kan een laser over het algemeen maar voor één soort behandeling worden ingezet. Het is dus een specialist op dat specifieke gebied. Er zijn dus aparte lasers voor ontharen, vaatbehandelingen, pigmentvlekken en tatoeages verwijderen, schimmelnagels, enzovoort. Doordat de energie diep doordringt in de huid, wordt laserontharing wel vaak als onaangenaam ervaren. Er zijn verschillende soorten lasers op de markt die werken met verschillende koelingsmechanismen om de huid te beschermen en het ongemak tijdens de behandeling te verminderen.

 

 • IPL:

Een methode waarbij het apparaat verschillende golflengtes licht kan uitzenden. Het nadeel hiervan is dat de energie minder krachtig is en ook minder diep doordringt in de huid wat ten koste kan gaan van het behandelresultaat. Door de verschillende golflengtes kunnen wel meerdere indicaties met hetzelfde apparaat behandeld worden. Het is dus meer een generalist. De reden dat veel salons voor IPL kiezen is omdat een IPL apparaat in aanschaf veel voordeliger is dan een laser (waardoor ook de behandelprijzen een stuk lager zijn) en er meerdere indicaties mee behandeld kunnen worden. Wat betreft het ontharen met IPL zien wij in de praktijk vaak mensen die al veel behandelingen hebben ondergaan met IPL zonder dat zij hiermee een blijvende vermindering van de haren zien. Dit komt doordat de energie niet de gehele haar (tot aan de wortel) heeft verhit. De groei is misschien wel voor een tijdje stilgelegd, maar het haarzakje en de haarwortel zijn niet vernietigd. Er zijn IPL apparaten die ook met geluidsgolven werken waardoor ze claimen grijze, blonde en lichte haren te kunnen behandelen. Hier is echter, voor zover wij weten, geen enkel wetenschappelijk bewijs voor gevonden.

 

 • Soprano:

De nieuwste ontharingslaser op de markt. Een methode die minder pijnlijk is omdat er met een lagere energie gewerkt wordt. Om toch de gewenste warmte in het haarzakje te bereiken, 55°C tot 60°C, wordt het apparaat vaak en snel over de huid bewogen waardoor de energie opgebouwd wordt. De laserbehandeling, die normaal als best heftig ervaren kan worden, is zo minder gevoelig. Dit is natuurlijk geweldig, echter is de behandeling wel foutgevoeliger. Als een behandelaar ook maar iets varieert in behandelwijze (aantal keren over het gebied, langzaam of snel bewegen) zal dit direct invloed hebben op het behandelresultaat. Het risico is groter dat de uiteindelijke warmteopbouw niet elke behandeling hetzelfde is waardoor er minder goed resultaat kan optreden. Wanneer je met deze methode echt pijnloos wil behandelen, moet je uitgaan van een hoger aantal dan 8 behandelingen. Wil je sneller en beter resultaat, dan wordt de laser hoger gezet waardoor het ook alweer gevoeliger wordt. Over de effecten van deze methode op de lange termijn is helaas nog weinig bekend.

 

Waar werken wij bij Helon mee en waarom?

Binnen ZGT Helon wordt al meer dan 17 jaar gewerkt met de verschillende generaties van de LightSheer diodelaser. Met deze lasers behalen wij al jarenlang fantastische resultaten. Er wordt door middel van een vast ingestelde energiebundel en een gelijke behandeltechniek door iedere huidtherapeut, voldoende warmte (minimaal 70°C) in de haarfollikel geproduceerd waardoor deze na enkele behandelingen zal afsterven. Op dit moment is de Lightsheer diodelaser op het gebied van permanente ontharing niet voor niets de gouden standaard. Helaas dus wel iets meer ongemak tijdens de behandeling, maar wel de grootste kans op een goed resultaat!

 

Ben je op zoek naar een ontharingsmethode die bij jou past, dan hopen wij dat je iets hebt aan ons verhaal en het overzicht hieronder. Ons advies is: kijk goed naar de behandeltechniek, de ervaringen, de resultaten van het laserapparaat op lange termijn en het opleidingsniveau en kwaliteitskeurmerk van de behandelaar.

 

Mijn collega’s en wij zelf vertellen je graag meer over de verschillende methoden bij ZGT Helon!

 

 

Methode

Voordelen

Nadelen

Scheren en ontharingscreme

 • Snel en gemakkelijk
 • Pijnvrij
 • Geen verergering van haargroei
 • Resultaat blijft maar één dag
 • Veel kans op irritatie
 • Stoppels
 • Kosten kunnen flink oplopen op lange termijn

 

Harsen, waxen, epileren en touwtjesmethode

 • Haargroei blijft wat langer weg
 • Na lange tijd kunnen haardikte en hoeveelheid afnemen
 • Gevoelig/pijnlijk
 • Tijdrovend
 • Veel kans op irritatie en vergroving van de huidstructuur
 • Kosten kunnen flink oplopen op lange termijn

 

Elektrische ontharing

 • Grotendeels permanent resultaat
 • Geschikt voor alle huidtypen en haartypen
 • Vergoeding vaak mogelijk in aanvullend pakket (voor behandeling van het gezicht)
 • Langdurig behandeltraject
 • Kans op irritatie
 • Gevoelig/pijnlijk
 • Behandeling gaat haar voor haar, dus relatief langzaam

Laserontharing Lightsheer diodelaser

 • Meest effectieve en meest permanente ontharingsmethode
 • Gemiddeld tussen de 5-10 behandelingen nodig
 • Weinig huidirritatie
 • Vergoeding vaak mogelijk in aanvullend pakket (voor behandeling van het gezicht)
 • Behandelresultaat zeer consequent, ook op lange termijn
 • Niet geschikt voor lichte haren (blond, grijs, wit, rood)
 • Bij donkere huidtypes meer risico op pigmentverschuivingen
 • Gevoelig/pijnlijk

 

 

 

 

IPL

 • Goedkoper dan laser
 • Voor veel verschillende indicaties inzetbaar
 • Vergoeding vaak mogelijk in aanvullend pakket (voor behandeling van het gezicht)

 

 • Niet geschikt voor lichte haren (blond, grijs, wit, rood)
 • Meer behandelingen nodig
 • Eindresultaat wordt vaak niet behaald

Sopranolaser

 • Minder pijnlijk
 • Gemiddeld tussen de 8-10 behandelingen nodig
 • Weinig huidirritatie
 • Vergoeding vaak mogelijk in aanvullend pakket (voor behandeling van het gezicht)
 • Door lagere energie minder kans op pigmentverschuivingen bij donkere huidtypes

 

 • Behandelresultaat erg afhankelijk van verschillende factoren
 • Vrij nieuwe methode dus nog weinig bekend over resultaten op lange termijn
 • Door lage energie soms minder resultaat en snelle terugkeer van de haargroei

  

 

Geschreven door:

 

 

Heleen Stam - Huidtherapeut

 

 

 

Iris Oostewechel - Huidtherapeut

 

 

 

 

Vragen over deze blog?

Stel vrijblijvend uw vraag. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

Vragen over productadvies of het maken van een afspraak?

Stel vrijblijvend uw vraag. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Afspraak maken

Typisch Helon

 • Professionele apparatuur
 • Gekwalificeerd personeel
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
 • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.