Vernieuwde acne behandeling bij Helon

Acne is één van de meest voorkomende en bekende huidaandoeningen. Misschien heeft u het momenteel zelf, het in het verleden gehad, of kent u iemand die met dit huidprobleem kampt. Ook bij ons in de kliniek zien en behandelen wij dagelijks mensen met acne. Gelukkig hebben wij tot op heden al heel veel mensen kunnen helpen een goed resultaat te bereiken. Toch blijven we ook altijd kijken naar nieuwe manieren om nog betere zorg te kunnen leveren. De afgelopen periode hebben we dus enkele van onze werkwijzen tegen het licht gehouden. “Wat is ons behandeldoel en is er een mogelijkheid dit doel sneller, beter of efficiënter te bereiken?”. Voor onze visie op acnebehandelingen heeft dit geresulteerd in een vernieuwde en verbeterde behandelmethode. Graag wil ik u middels deze blog uitleg geven over deze nieuwe aanpak.

 

ZO Skin Health

Bij de behandeling van acne, acne-littekens, acne-gerelateerde klachten en rosacea zullen wij in de praktijk uitsluitend gaan werken met de producten van ZO Skin Health. Dit merk huidverbeterende producten heeft zich door de jaren heen bewezen als een betrouwbare partner in de strijd tegen vele huidproblemen. Door het dagelijks volgen van een op maat gemaakt protocol voor thuis wordt de huid sterker, egaler en gezonder. De fantastische resultaten die hiermee behaald zijn hebt u misschien wel kunnen zien op de vele voor- en na foto’s die wekelijks op onze social mediakanalen voorbijkomen.

Door ook tijdens de behandelingen uitsluitend met deze producten te gaan werken, kunnen wij onze werkwijze optimaliseren, de behandelresultaten verbeteren en genezing van de huid na een behandeling versnellen. De huidtherapeut overlegt met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Deze keuze wordt meestal grotendeels gebaseerd op de ernst van uw acne of acne gerelateerde klachten en het aantal onzuiverheden.

 

Nieuwe indeling

De nieuwe praktijkbehandelingen zijn als volgt ingedeeld:

 

Naam

Indicaties

Aantal behandelingen

Duur

Prijs

Acne behandeling Basis

Milde acne

Milde rosacea

Gemiddeld 4-6

30 minuten

€55

Acne behandeling Aanvullend

Matige tot ernstige acne

Matige tot ernstige rosacea

 Gemiddeld 6-8

45 minuten

€75

Acne behandeling Peel

Matige tot ernstige acne met veel ontstekingen en hoge talgproductie

Restacne met vlekjes en/of littekentjes

Gemiddeld 6-8

30 minuten

€70

€81

€99*

* De kosten van de peelings zijn afhankelijk van de intensiteit (mild/medium/intensief).

 

Acne behandeling Basis & Aanvullend

De ‘Acne behandeling Basis’ en ‘Acne behandeling Aanvullend’ bestaan beiden uit een dieptereiniging. Dit houdt in dat de huid grondig gereinigd wordt waarna onzuiverheden als mee-eters, puistjes en andere oneffenheden verwijderd worden. De basisbehandeling is korter en daardoor geschikt voor mensen met milde klachten. De aanvullende behandeling duurt langer en eindigt met een diep reinigend masker en is hierdoor geschikt voor mensen met meer uitgebreide klachten.

 

Hoe verloopt deze behandeling?
Allereerst wordt uw huid gereinigd met een cleanser die de huid op een milde wijze ontdoet van vuil, talg en onzuiverheden. Vervolgens wordt de huid gescrubt door een zachte polish één minuut lang in te masseren. Deze polish bevat ronde magnesiumkristallen die de doorbloeding stimuleren en op een veilige manier dode huidcellen verwijderen. Daarna wordt een activator aangebracht om het exfoliatieproces te optimaliseren met een gladdere, stralende en egalere huid als resultaat. Deze drie stappen zijn de perfecte voorbereiding op de dieptereiniging, waarbij mee-eters, ontstekingen en verstopte poriën voorzichtig verwijderd worden.

 

Bij de ‘Acne behandeling Aanvullend’ wordt na bovenstaande stappen een zwavel masker aangebracht. Dit reinigende masker helpt niet alleen de bestaande onzuiverheden te behandelen, maar ook toekomstige uitbraken te voorkomen. Dit komt doordat het product naast zwavel, ook kaolin en bentoniet bevat. Deze ingrediënten zorgen voor het zuiveren van de poriën en het absorberen van overtollig talg.

 

Als afsluiting wordt bij alle acne behandelingen een krachtig verzorgingsproduct aangebracht. Deze crème zit boordevol antioxidanten, DNA-reparerende enzymen en een lichte dosis retinol om het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen, toekomstige schade te voorkomen en de barrièrefunctie van de huid te optimaliseren. Tevens sluiten we af met een zonnebrandcrème die past bij uw huidtype.


Acne behandeling - Peel

Deze acne behandeling bestaat uit een peeling, eventueel aangevuld met een retinol boost. Peelings zijn vloeistoffen bestaande uit natuurlijke zuren zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen en een verschillend effect op de huid. Wij beschikken over een breed aanbod van peelings die variëren in sterkte. Hierdoor is er voor elk huidtype en elke vorm van acne een geschikte peeling in te zetten. Bij Helon classificeren wij peelings in milde peelings, medium peelings en intensieve peelings. De milde (oppervlakkige) peelings richten zich vooral op het verdunnen van de laag dode huidcellen en het verminderen van mee-eters, ontstekingen en overtollig talg. Medium en intensieve (diepere) peelings worden ingezet om ontstekingen te verminderen, acne-littekens te verbeteren en grove poriën minder zichtbaar te maken.

 

Hoe verloopt deze behandeling?
De huid wordt net zoals bij de Acne behandeling Basis en -Aanvullend eerst gereinigd met een milde cleanser. Vervolgens wordt door de huidtherapeut, aan de hand van het huidtype en de ernst van de klachten, een keuze gemaakt welke peeling ingezet wordt. Meestal wordt er gestart met een milde peeling en wordt, indien nodig, bij de volgende behandelingen de intensiteit van de peelings opgevoerd. De peeling wordt vrijwel altijd afgesloten met een 4% retinol-boost, om het effect van de peeling te versterken en het vernieuwings- en herstelproces te versnellen.

 

Hoe vaak moet u komen voor een acne behandeling?

Ondanks het chronische karakter van acne is het heel goed mogelijk om acne onder controle te krijgen. Door uitlokkende factoren te vermijden en de huid goed te behandelen kan een stabiele situatie ontstaan waardoor u weinig klachten van uw acne hoeft te hebben. Tijdens de beginfase van de behandeling adviseren wij om de Acne behandeling Basis of -Aanvullend elke twee tot vier weken te herhalen. Bij de Acne behandeling Peel is de frequentie variërend en afhankelijk van de intensiteit van de peeling. Ditzelfde geldt voor een combinatie van de drie behandelingen. Zodra de acne onder controle is (een stabiele talgproductie en weinig tot geen nieuwe ontstekingen) of de acne-littekens verminderd zijn, kan worden overgegaan op de onderhoudsfase of een aanvullende behandeling. Onderhoud wordt geadviseerd vanwege de chronische aard van acne. De optimale frequentie is uiteindelijk per patiënt verschillend. De huidtherapeut zal dit op uw situatie afstemmen en dit duidelijk met u bespreken.

 

Thuisbehandeling

Uw eigen inspanningen vormen een belangrijk onderdeel in de strijd tegen acne. Daarom adviseren we naast acne behandelingen in de praktijk, ook de ZO Skin Health producten voor thuis. Bij dagelijks gebruik merkt u meestal binnen twee tot vier weken dat uw huid rustiger wordt, minder ontstekingen vertoont, ontstekingen sneller indrogen en minder mee-eters aanwezig zijn. Het zorgvuldig naleven van het voorgeschreven behandelprotocol is van grote invloed op de voortgang en duur van de behandelperiode. Bij het opstellen van uw thuisprotocol wordt voornamelijk advies gegeven op basis van uw huidtype en de ernst van uw acne. Uiteraard probeert de huidtherapeut daarnaast rekening te houden met individuele behoeften en levensstijl. Het uiteindelijke resultaat waar we naar streven is een gezonde huid en een groter zelfvertrouwen.

 

Even wennen

Bent u al langer bij ons onder behandeling voor acne? In de meeste gevallen zal de behandeling voor u er niet extreem anders uit gaan zien. Toch kunnen we ons voorstellen dat de nieuwe werkwijze voor sommige mensen wel even wennen wordt. Daarom zullen wij een overgangsperiode hanteren. Komt u bij ons in de periode tussen half juli en 1 september? Dan kunt u eenmalig, voor de oude prijs, kennismaken met onze nieuwe werkwijze. Vanaf 1 september zullen we volledig overgaan op de nieuwe werkwijze en de bijbehorende prijzen gaan hanteren. Zodat wij iedere acne patiënt, ongeacht de ernst van de acne, een optimale behandeling kunnen geven.
 

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@helon.nl of via 088 708 49 90.
 

Nu u even niet naar de huidtherapeut kunt..

Helaas is het momenteel niet mogelijk om voor een huidbehandeling in de kliniek te komen. Ondanks alles willen wij u toch helpen bij een goede huidverzorging. Op deze manier kunt u alsnog een start maken met een optimale huidverzorging of, indien u dit al doet, uw huid goed onderhouden.

 

In onderstaande video laat huidtherapeut Mayke de vijf stappen zien van een ideale dagverzorging. Hoe u de producten moet gebruiken staat onder de video uitgelegd. De uitleg is gebaseerd op het gebruik van ZO Skin Health producten.

 

 

 

 

 • Stap 1: Reinigen

Breng de cleanser aan en pak er wat water bij. Masseer het product gedurende 1 minuut in. Het product zal wat gaan schuimen. Vervolgens spoelt u uw huid grondig af met lauwwarm water.

 • Stap 2: Exfoliëren

Breng de scrub aan en pak er wat water bij. Ook dit product masseert u gedurende 1 minuut, met roterende bewegingen in. Laat hierbij het gebied van uw ogen vrij. Vervolgens spoelt u uw huid grondig af met lauwwarm water. Voer deze stap ten minste 3 keer per week uit.

 • Stap 3: Tonen

Pak 1 pad. Wrijf deze over uw huid tot de pad geheel droog is. Ook hierbij laat u het gebied van uw ogen vrij. Wanneer de pad droog is gooit u deze weg, hergebruik is namelijk erg onhygiënisch en heeft een averechts effect op uw huid. U spoelt uw huid na dit product niet af met water.

 • Stap 4: Voorkomen + Corrigeren

In deze stap gebruikt u de crème(s) passend bij uw huid. Deze stap kan dus variëren in het aantal producten dat u moet gebruiken om het gewenste resultaat te bereiken. U masseert de crème(s) in tot het product volledig is opgenomen.

 • Stap 5: Beschermen

De laatste, zeer belangrijke stap! Breng een SPF 30 of 50 aan. Dit is een absolute must om er zeker van te zijn dat u uw huid ook daadwerkelijk optimaal beschermt tegen UV stralen, HEV en IR licht.  

 

 

 

Wilt u een 'mini' thuisbehandeling doen? Voeg dan het Sulfur Masque toe.

Dit is een natuurlijk, op klei gebaseerd masker dat  optimale zwavelmedicatie aflevert om uw huid te zuiveren, te kalmeren en het absorbeert oppervlakkig talg. Breng het masker aan op een goed gereinigde huid en bij voorkeur na de scrub. Laat het 10-15 minuten inwerken. Vervolgens spoelt u het masker grondig af met lauwwarm water. Daarna kunt u verder met stap 3, 4 en (indien overdag) 5.

 

 

 

Heeft u vragen of wilt u producten bestellen?

Neem vrijblijvend contact op. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Vanwege Covid-19 werken we inmiddels alweer een halfjaar met aangescherpte richtlijnen op het gebied van personeel, protocollen, hygiene en praktijkinrichting. Iedere dag doen wij ons uiterste best om ons te houden aan deze maatregelen en we vragen dit ook van onze patiënten. Graag lichten wij ons coronabeleid nogmaals aan u toe:

 

- Kom het liefst alleen naar de kliniek

- Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afspraak

- Bij binnenkomst graag uw handen desinfecteren.

- Heeft u last van; hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en/of koorts? Annuleer dan de afspraak.

- Wij vragen u zoveel mogelijk per pin te betalen. Bij voorkeur, wanneer mogelijk, contactloos.

- Houd 1,5 meter afstand tot anderen in de wachtkamer.

- In onze goed geventileerde ruime wachtruimte laten wij maximaal 3-4 personen toe.

 

Alleen met deze aangescherpte maatregelen kunnen wij voor een veilige behandeling zorgen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

 

Graag tot ziens bij Helon!

 

 

Rosacea 

 

Van een gevoelige, ontstoken huid naar een gezonde, stralende huid

 

Een rode huid die puistjes vertoont, jeukt, brandt en ruw aanvoelt. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea. Rosacea is een huidklacht die vaker voorkomt dan je denkt. 20% van de vrouwen heeft last van rosacea.

Wij zien bij Helon veel mensen die zich niet bewust zijn van het feit dat zij rosacea hebben, of juist ten einde raad zijn omdat ze er niet vanaf komen. Gelukkig kunnen we de huid binnen korte tijd weer gezond en stralend maken en houden. Daarover leg ik je graag meer uit in deze blog.

 

Hoe herken je rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische en ongecontroleerde ontsteking van de huid en komt meestal tot uiting rond de leeftijd van 30-50 jaar. Het begint meestal met lichte roodheid en gesprongen vaatjes (couperose) op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Als rosacea niet wordt behandeld, kunnen er gaandeweg puistjes en structuurveranderingen (ruwe, verdikte huid) ontstaan en de roodheid zal feller en hardnekkiger worden. Doordat de huid constant ontstoken is, kan ook de huidbarrière (de weerstand van je huid) verstoord raken. De huid reageert dan overdreven op allerlei invloeden van buitenaf zoals weersveranderingen, bepaalde producten, zonlicht etc. Bovendien verdampt er teveel vocht uit de huid. Dit is de reden dat veel mensen klagen over droogheid, jeuk, branderig of trekkerig gevoel.

 

Waardoor ontstaan de klachten?

Er is niet één exacte oorzaak van rosacea bekend maar hierover bestaan meerdere theorieën. Uit onderzoeken blijkt dat het gaat om meerdere factoren die verband hebben met elkaar:

 

 • Erfelijke aanleg (rosacea komt vaker voor binnen de familie)
 • Hormonale schommelingen
 • Overtollige talgproductie (vaak is er een geschiedenis van acne)
 • Stuwing in de gesprongen bloedvaatjes zorgt voor ontsteking in de huid
 • Dankzij de talgproductie kan de “Demodex”-mijt op de huid toenemen en de ontstekingsreactie hierdoor verergeren
 • Verstoorde huidbarrière (ten gevolge van de chronische ontsteking)

 

Wat is eraan te doen?

Gelukkig zijn bovenstaande klachten goed te herstellen. Helon biedt een complete aanpak van rosacea, zodat alle oorzaken en symptomen van rosacea effectief behandeld kunnen worden. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

 

Huidgezondheid herstellen: ZO Skin Health

Met producten van ZO Skin Health wordt een medische thuisbehandeling uitgevoerd om de totale huidgezondheid te herstellen. Herstel zal niet plaatsvinden door de huid met rust te laten, zoals men vaak denkt, maar juist door celfuncties te stimuleren en de huidbarrière te herstellen. Hiermee worden niet alleen de symptomen van rosacea behandeld en voorkomen, ook de gehele huid gaat er gezonder uit zien. Het resultaat is een sterke, gladde en egale huid!

 

Vaatjes verwijderen: vaatlaser behandeling

Indien er gesprongen vaatjes aanwezig zijn, kan de vaatlaser ingezet worden om deze te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat roodheid en blozen sterk verminderd.

 

Roodheid camoufleren: Colorescience minerale make-up

Deze minerale make-up is gezond voor je huid en kan probleemloos worden gebruikt bij rosacea om de roodheid op zeer effectieve en natuurlijke manier te camoufleren.

 

Voeding- en leefstijl advies

Bij een bestaande rosacea zijn een aantal voedings- en leefstijl factoren bekend die de klachten kunnen uitlokken en verergeren. In een gesprek met de huidtherapeut wordt doorgenomen hoe je hier in het dagelijks leven rekening mee kunt houden.

 

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat rosacea altijd op de achtergrond in de huid aanwezig blijft. Door uitlokkende factoren te vermijden en de huid goed te onderhouden, behoud je de gezonde conditie. De huidtherapeut kan je hierin begeleiden.

 

Vergoeding

Doordat al onze behandelingen uitgevoerd worden door huidtherapeuten, voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Meestal komen vergoedingen voor camouflagetherapie, camouflageproducten en vaatlaserbehandelingen uit het aanvullende pakket. Check dus uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

Resultaten

 

Microblading

Een nieuwe behandeling voor (semi)permanente make-up

Wilt u graag mooie wenkbrauwen die er natuurlijk uitzien? Dan is microblading wellicht een goede optie voor u.

 

Wanneer de beharing van uw wenkbrauwen gedeeltelijk is verdwenen bestaat er de mogelijkheid om deze semi-permanent te laten tatoeëren. Microblading is een vorm van (semi)permanente make-up waarbij er met een klein mesje (blade) haarstrookjes worden gezet waardoor u mooie, volle wenkbrauwen krijgt. Door de natuurlijke vorm van de wenkbrauwhaartjes na te bootsten, oogt het resultaat veel natuurlijker dan bij een volledig getatoeëerde wenkbrauw. Het is de ideale uitkomst wanneer u niet dagelijks met wenkbrauwpotloden of poeders in de weer wilt zijn, maar wel natuurlijk ogende volle wenkbrauwen wilt. Een mooie, volle wenkbrauw is in de meeste gevallen te bereiken in één tot twee behandelingen. De totale kosten voor deze behandeling is €290,-.

 

    

 

 

 

Wilt u meer weten over microblading?

Stel vrijblijvend uw vraag over microblading. Ook telefonisch bereikbaar op (088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


Katoenentasjes voor het goede doel

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden. Om hierin ook een steentje bij te dragen hebben wij besloten om hippe katoenen tasjes te ontwikkelen met ons logo. De tasjes zijn niet alleen gedrukt voor de duurzaamheid, maar ook om de opbrengst aan een goed doel te schenken. De kosten van het tasje bedraagt €1,- en de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Huidfonds

 

Vanwege dezelfde gemeenschappelijke doelstellingen hebben we gekozen voor dit goede doel. Het Huidfonds is een erkende goede doelenorganisatie die het belang van een gezonde huid onder de aandacht wil brengen. 'Hou van je huid, zorg voor je huid' is de boodschap die zij uitdragen. De doelstellingen van hen sluiten perfect aan bij die van ons namelijk; voorkomen van huidaandoening door voorlichting, verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die anders is.

Afspraak maken

Typisch Helon

 • Professionele apparatuur
 • Gekwalificeerd personeel
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
 • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.