Peelings

De zomer is voorbij en onze huid heeft behoorlijk wat te verduren gehad. In de herfstperiode maakt  de natuurlijke zomer glow langzaam plaats voor een doffe en droge huid. Een goede peeling is hiervoor de ideale oplossing. Het ondergaan van een peeling is de laatste tijd enorm populair, niet zo vreemd want het is een vrij snelle manier om je huid een goede oppepper te geven. U heeft het vast weleens op social media zien voorbij komen, uw vrienden erover horen praten of een collega met schilfertjes zien rondlopen. 

 

Het is de perfecte periode om de natuurlijke glow van uw huid weer terug te krijgen, daarom ontvangt u op de eerste 3 behandelingen 15% korting en als afsluiting van de behandeling een gratis retinol boost (vitamine A zuur). De prijzen van de peelings zijn afhankelijk van de intensiteit die u kiest namelijk mild, medium of een intensieve peeling. Tijdens een intakegesprek brengt de huidtherapeut samen met u uw huidconditie in kaart en bepaald vervolgens welke peeling voor uw huid het meest geschikt is

 

Peelings

Peelings hebben het vermogen om dode huidcellen te verweken. Doordat deze cellen niet meer samenplakken, schilfert de huid versneld af. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt. Voor elke huid is er een geschikte peeling mogelijk, gezien de samenstelling van de ingrediënten en de eigenschappen daarvan. De peelings variëren in sterkte. Bij Helon classificeren wij deze in milde peelings, medium peelings en intensieve peelings. U start meestal in de categorie van de milde peelings. Uw huid wordt na elke peeling sterker. Indien nodig is het dus mogelijk om de intensiteit van de peelings op te voeren. 

 

Voorbereiding

Voor een milde peeling hoeft u niet perse voorbehandeld te worden met thuisproducten. Echter wordt de behandeldeling wel geoptimaliseerd indien u uw huid voorbereid met thuisproducten. Tevens minimaliseert dit de hersteltijd en zorgt het voor een optimale penetratie van de peelings.

 

Voor verdere informatie over peelings en het bekijken van de film klik hier verder.

 

Deze actie loopt tot en met 31 oktober en het is niet mogelijk om deze actie te combineren met andere acties.

Rosacea 

 

Van een gevoelige, ontstoken huid naar een gezonde, stralende huid

 

Een rode huid die puistjes vertoont, jeukt, brandt en ruw aanvoelt. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea. Rosacea is een huidklacht die vaker voorkomt dan je denkt. 20% van de vrouwen heeft last van rosacea.

Wij zien bij Helon veel mensen die zich niet bewust zijn van het feit dat zij rosacea hebben, of juist ten einde raad zijn omdat ze er niet vanaf komen. Gelukkig kunnen we de huid binnen korte tijd weer gezond en stralend maken en houden. Daarover leg ik je graag meer uit in deze blog.

 

Hoe herken je rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische en ongecontroleerde ontsteking van de huid en komt meestal tot uiting rond de leeftijd van 30-50 jaar. Het begint meestal met lichte roodheid en gesprongen vaatjes (couperose) op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Als rosacea niet wordt behandeld, kunnen er gaandeweg puistjes en structuurveranderingen (ruwe, verdikte huid) ontstaan en de roodheid zal feller en hardnekkiger worden. Doordat de huid constant ontstoken is, kan ook de huidbarrière (de weerstand van je huid) verstoord raken. De huid reageert dan overdreven op allerlei invloeden van buitenaf zoals weersveranderingen, bepaalde producten, zonlicht etc. Bovendien verdampt er teveel vocht uit de huid. Dit is de reden dat veel mensen klagen over droogheid, jeuk, branderig of trekkerig gevoel.

 

Waardoor ontstaan de klachten?

Er is niet één exacte oorzaak van rosacea bekend maar hierover bestaan meerdere theorieën. Uit onderzoeken blijkt dat het gaat om meerdere factoren die verband hebben met elkaar:

 

 • Erfelijke aanleg (rosacea komt vaker voor binnen de familie)
 • Hormonale schommelingen
 • Overtollige talgproductie (vaak is er een geschiedenis van acne)
 • Stuwing in de gesprongen bloedvaatjes zorgt voor ontsteking in de huid
 • Dankzij de talgproductie kan de “Demodex”-mijt op de huid toenemen en de ontstekingsreactie hierdoor verergeren
 • Verstoorde huidbarrière (ten gevolge van de chronische ontsteking)

 

Wat is eraan te doen?

Gelukkig zijn bovenstaande klachten goed te herstellen. Helon biedt een complete aanpak van rosacea, zodat alle oorzaken en symptomen van rosacea effectief behandeld kunnen worden. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

 

Huidgezondheid herstellen: ZO Skin Health

Met producten van ZO Skin Health wordt een medische thuisbehandeling uitgevoerd om de totale huidgezondheid te herstellen. Herstel zal niet plaatsvinden door de huid met rust te laten, zoals men vaak denkt, maar juist door celfuncties te stimuleren en de huidbarrière te herstellen. Hiermee worden niet alleen de symptomen van rosacea behandeld en voorkomen, ook de gehele huid gaat er gezonder uit zien. Het resultaat is een sterke, gladde en egale huid!

 

Vaatjes verwijderen: vaatlaser behandeling

Indien er gesprongen vaatjes aanwezig zijn, kan de vaatlaser ingezet worden om deze te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat roodheid en blozen sterk verminderd.

 

Roodheid camoufleren: Colorescience minerale make-up

Deze minerale make-up is gezond voor je huid en kan probleemloos worden gebruikt bij rosacea om de roodheid op zeer effectieve en natuurlijke manier te camoufleren.

 

Voeding- en leefstijl advies

Bij een bestaande rosacea zijn een aantal voedings- en leefstijl factoren bekend die de klachten kunnen uitlokken en verergeren. In een gesprek met de huidtherapeut wordt doorgenomen hoe je hier in het dagelijks leven rekening mee kunt houden.

 

Het is goed om je ervan bewust te zijn dat rosacea altijd op de achtergrond in de huid aanwezig blijft. Door uitlokkende factoren te vermijden en de huid goed te onderhouden, behoud je de gezonde conditie. De huidtherapeut kan je hierin begeleiden.

 

Vergoeding

Doordat al onze behandelingen uitgevoerd worden door huidtherapeuten, voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Meestal komen vergoedingen voor camouflagetherapie, camouflageproducten en vaatlaserbehandelingen uit het aanvullende pakket. Check dus uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

Resultaten

 

Patiëntenstop Zilveren Kruis

De patiëntenstop voor Zilveren Kruis verzekerden geldt niet voor de zorg die wij bij ZGT Helon Huid- en Laserkliniek bieden! Je kunt dus gewoon bij Helon komen voor huid- en laserbehandelingen. Bel ons gerust als je hierover nog vragen hebt (088-7084990). Wij staan je graag te woord!

 

Afspraak maken

Typisch Helon

 • Professionele apparatuur
 • Gekwalificeerd personeel
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
 • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.