Vaatlaserbehandeling 

Vaatlaserbehandelingen kunnen toegepast worden bij rode, roodblauwe tot paarse verkleuringen van de huid, die berusten op een te veel aan vaatjes of vaatverwijding zoals wijnvlekken, couperosebeenvaatjes, rode littekens, spider naevi en verwijde aderen. 

De vaatlaser produceert een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heengaat en in de diepte van de huid de bloedvaten dichtschroeit. De golflengte (kleur) van het licht bepaalt de diepte die het laserlicht bereikt en de soort afwijking die ermee behandeld kan worden. Ook zijn de bijwerkingen hiervan afhankelijk.

 

 

Vragen over vaatlaserbehandeling ?

Stel vrijblijvend uw vraag over vaatlaserbehandeling. Ook telefonisch bereikbaar op

(088) 708 49 90.Naam

Email

Vragen/Opmerkingen


 

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek bedragen €35. 

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor de vaatlaserbehandeling. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

 

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig. 
 

De behandeling

Een behandeling gebeurt doorgaans zonder verdoving. Het voelt als korte speldenprikjes in de huid en kan gevoelig of pijnlijk zijn. Tevens ontstaat er een branderig gevoel. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de pijn nog even aanhouden. Het gevoel is te vergelijken met zonverbranding en kan bij behandeling van een groter gebied enkele uren aanhouden. Wanneer nodig wordt de behandelde plek na de behandeling gekoeld.
De behandeling geeft een grijze tot paarse verkleuring van het behandelde gebied. Binnen één à twee weken trekt dit vanzelf weg. Tevens kan zwelling optreden (zeker bij gebieden rond het oog, de kin en de lip). Koelen kan dit enigszins beperken. Ook de zwelling is tijdelijk en zal binnen enkele dagen verdwijnen.  

 

ResultaatCouperose

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de aard van de vaatafwijking. De behandeling heeft doorgaans een cosmetisch goed resultaat. De resultaten kunnen per persoon verschillen. Het effect van de behandeling houdt vaak enkele jaren aan. Wel kunnen er uiteindelijk weer nieuwe vaatjes in de huid ontstaan. Het is in dat geval mogelijk om de laserbehandeling te herhalen.

 

Risico’s

Ernstige bijwerkingen zijn zeer zeldzaam. Soms ontstaan er blaasjes en korstjes. De kans op deze bijwerkingen en kleine littekens is gering bij de nieuwe generatie lasers die de huid door koeling beschermen. Indien u in het te behandelen gebied regelmatig last heeft van koortslip, kan dit verergeren door de laserbehandeling. Wanneer de behandelde huid blootgesteld wordt aan zonlicht, bestaat er een kleine kans op pigmentvlekken, deze zijn meestal van tijdelijke aard.
 

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor vaatlaserbehandeling in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 
 

Interesse in vaatlaserbehandeling? 

Helon biedt vaatlaserbehandelingen aan bij de volgende indicaties:

 

Afspraak maken Prijzen en vergoedingen

Typisch Helon

  • Professionele apparatuur
  • Gekwalificeerd personeel
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Voldoet aan alle laserveiligheidseisen
  • NIAZ-gecertificeerd

Vergoeding vaak mogelijk

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt behandeling bij Helon vaak vergoed. Onze dermatologen en huidtherapeuten zijn werkzaam bij en staan onder supervisie van ZGT Almelo en Hengelo. Zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde en daarom komen de huidbehandelingen van Helon vaak in aanmerking voor vergoeding.

Reviews

Hoe hebben klanten van Helon de behandeling en service ervaren?

Lees de reviews!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 088-708 4990

De meeste behandelingen zijn ook mogelijk in de avonduren.